Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Пловдивчанин: Полицаите се заяждат с мен нарочно, на червено ли минах тук?
Plovdivchanin: Policaite se zaqjdat s men narochno, na cherveno li minah tyk?

Пловдивчанин: Полицаите се заяждат с мен нарочно, на червено ли минах тук?

За тенденциозно отношение от полицаи на служба и заснети на видео заплахи съобщава читател на Plovdiv24.bg:

„На 13 март, след като известно време караха плътно зад мен, бях спрян със светлинен сигнал от двама полицаи от ОД МВР Пловдив от Първо районно.

Причината, която ми изтъкнаха за спирането, е, че съм бил навлязъл и преминал на чисто червен сигнал.

След като им посочих изрично видеорегистратора в колата ми, който показва, че навлизам и минавам на жълт сигнал, получих отговор да не се обяснявам и да съм си го гледал този видеорегистратор сам.

Този и още един екип ме спират често и напълно тенденциозно заради мои публикации в социалните мрежи, които показват незаконни и неморални практики, извършвани от охранителна полиция от 1-во РУ в Пловдив.

След като ми бе съставен акт, че съм навлязъл на червен сигнал, което е лъжа, бях заплашен устно от единия полицай, че ако продължавам да снимам, щяло да стане беля, а като станела белята, вече ще е късно…

Записите от видеорегистратора са предадени с възражение в съответното РУ. Но искам да дам гласност на случая, за да се спре тази изключително грозна и недопустима за европейски град практика на налагане на тормоз и рестрикции от униформени лица над гражданите по подобен начин. Подал сигнал в МВР и в момента тече вътрешна проверка“.

 

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?