Горещи новини

Избирам най-дребните пресни картофки на пазара за тази рецепта – чудничко става на тиганче!

Избирам най-дребните пресни картофки на пазара за тази рецепта - чудничко става на тиганче!

Първите пресни картофи се появяват през април, но сезонът им е обидно кратък: малки грудки се срещат само до средата на лятото.

Затова се опитвам да не пропускам тези няколко месеца на кулинарно блаженство! Обикновено готвя  пресните картофи в тиган, без да губя време да ги беля.

Тънката кожа не разваля вкуса на кореновата култура, а дори обратното. В допълнение, тя съдържа много повече витамини и по-малко нишесте от старите грудки. Както и да го погледнеш, аз виждам само позитиви. Остава само да намерите правилната рецепта. А аз имам само едно наум.

Предлагам ви най-вкусната рецепта с пресни картофки – за нея задължително изберете най-дребничките на пазара:

Пресни картофки на тиган

Продукти:

1 кг картофи

100 гр. сланина

пресен копър на вкус

сол на вкус

2 скилидки чесън

Приготвяне:

дребни пресни картофи

Изплакнете обилно картофите под течаща вода, но не ги белете. Ще бъде достатъчно да ги разтриете с гъба.

Сланината се нарязва на пръчици, а мазнината от нея се разтопява в тиган. Оставете кожичките настрана.

сланина в тиган

В разтопената мазнина се добавят картофите, похлупват се с капак и се задушават 7 минути. След това отворете капака и запържете грудките до златиста коричка. Това ще отнеме още около 5 минути на висока температура.

картофки в тиган

Нарежете копъра и чесъна на възможно най-ситно и подправете картофите. Готова!

картофи с копър и чесън

В никакъв случай не изхвърлям пръжките, получени след сланината! Сервирам ги с картофите. Комбинирам получената гарнитура с месни ястия и риба. Но, честно казано, вкусно е и без тях.

пресни картофи с копър и чесън

А вие как готвите пресните картофки?

Твоят коментар

Be the first to comment on "Избирам най-дребните пресни картофки на пазара за тази рецепта – чудничко става на тиганче!"

Какво мислите?