Горещи новини

Любимите ни летни сармички – навиваш, панираш и изчезват моментално от масата! Никой не познава от какво са направени:

Любимите ни летни сармички - навиваш панираш и изчезват моментално от масата! Никой не познава от какво са направени:

В сезона на патладжаните искам да добавя ястия с този зеленчук към диетата си колкото е възможно по-честа.

Тази оригинална рецепта за вкусни сармички от патладжан и кайма ще ви помогне да разнообразите менюто си през лятото. Ястието се приготвя просто и бързо, лесно може да нахрани цялото семейство. Ето необходимите продукти за най-вкусните летни сармички:

Летни сармички с патладжан

Продукти:

патладжан – 2 бр;

мляно месо – 500 г;

лук – 1 глава;

сол – 1 ч.л.;

червен пипер, кориандър, черен пипер – по 0,5 ч.л.;

пресен кориандър – 20 гр.

За панировката:

заквасена сметана – 200 гр.;

яйце – 2 бр.;

брашно – 70 гр.;

сол, червен пипер по 0,5 ч.л.

Приготвяне:

Патладжанът се нарязва на тънки филийки, поръсва се със сол и се оставя за 20-30 минути.

патладжан на филийки

За да приготвите пълнежа, смесете кайма, настърган лук, сол, подправки и билки.

Тестото за паниране се приготвя много просто: трябва да смесите всички съставки, докато се получи хомогенна смес.

панировка

Поставете пълнеж върху всяко парче патладжан. Оформете рулца и ги закрепете с клечки за зъби.

рулца от патладжан

Потопете всяко рулце в тестото и го запържете до златисто кафяво.

панирани рулца патладжан

Готовите „сармички“ отцедете върху домакинска хартия, преди да ги поднесете със сос по желание.

патладжанени сарми

Твоят коментар

Be the first to comment on "Любимите ни летни сармички – навиваш, панираш и изчезват моментално от масата! Никой не познава от какво са направени:"

Какво мислите?