Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Изцедете 1 лимон, добавете 1 супена лъжица зехтин и ще ме помните до края на живота си!

Изцедете 1 лимон, добавете 1 супена лъжица зехтин и ще ме помните до края на живота си!

Днес от Ко4 ви представяме едно от естествените лекарства, които включват много предимства. В тази чудесна комбинация има само две съставки.

Всичко, което трябва да направите, е да смесите зехтин и лимонов сок в една чаена лъжичка и сте готови.

Предимства

Предотвратява запек

Тази комбинация помага за смазване на лигавицата на стомашно-чревния тракт, а също така активира функцията на пикочния мехур и функцията на пикочния мехур. Съдържа антиоксиданти, които ни помагат да се отървем от токсините и спомагат във всеки случай за правилното храносмилане на храната.

Кардиопротективен ефект

Зехтинът е богат на мастни киселини, които помагат за контролиране и подобряване на кръвообращението и също така премахват лошия холестерол. Освен това е противовъзпалително и съдържа много витамини.

Поддържа балансиран черен дроб и жлъчен мехур

Когато се чувстваме подути, тежки и уморени, това обикновено се случва, когато тялото ни е в състояние на интоксикация. Помогнете на черния дроб да изхвърли тези токсини.

Ставни или ревматични болки

Благодарение на противовъзпалителните си свойства всяка сутрин една чаена лъжичка от тази рецепта се бори с досадните болки.

За укрепване на кожата, ноктите и косата

За укрепване на слаби, чупливи, чупливи или цепещи се нокти направете смес от 1 с.л. зехтин и 1 супена лъжица лимонов сок, накиснете ноктите си за 10 минути преди лягане. Можете също да спите с тънки памучни ръкавици, за да проникне по-добре сместа от лимон и зехтин.

Маслото и лимонът могат да помогнат за поддържане на косата здрава, силна и блестяща, а също така могат да помогнат за контролиране на пърхота. Антисептичните и стягащи качества на лимона могат да помогнат при лечението на кожни заболявания. Смесете и пийте по 1 с.л. зехтин с прясно изцеден лимонов сок за поддържане на здраво тяло, блестяща коса и гладка кожа.

Източник: За жената

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?