Как сварих яйцата, без да ми се пукне нито едно: Всички правите тези 4 грешки, затова се пукат!

Kak svarih qicata bez da mi se pykne nito edno

Варенето на яйцата е един от най-„тънките“ моменти в процедурата по боядисването им. Често пъти спазваме всички съвети, които знаем от баби, майки, комшийки и приятелки, и въпреки всичко се озоваваме с 10-тина пукнати яйца.

Да, с тях става чудесна яйчена салата, но не това е целта на упражнението, нали?

Истината е, че повечето от нас (дори и опитните) повтарят едни и същи грешки при варенето на яйца за Великден. Днес ще ви разкрием най-честите грешки, които водят до напукани, а не здрави яйца:

варене на яйца

1. Не слагайте оцет във водата, докато ги варите. Той не прави по-твърди яйцата. Единствено може да допринесе боите да покрият по-плътно повърхността на черупката. Варете ги в студена вода и на умерен огън, така че да се избегне напукването им.

2. Най-честата допускана грешка е извадените яйца от хладилника веднага да се слагат във водата. Не го правете, защото рязката промяна в температурата ще доведе до масово напукване и отслабване на силите на бъдещите борци в битката за здравина.

3. Преди да ги сложите да се варят, непременно ги измийте. Това става с помощта на гъба и под течаща вода.

4. След като сварите яйцата, не бързайте да ги сложите в цветния разтвор. Изчакайте ги да изстинат, но не пропускайте да се информирате за спецификите на боята, която сте закупили. Има такива, които действат при по-горещи яйца, и такива, които изискват те да са охладени.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Как сварих яйцата, без да ми се пукне нито едно: Всички правите тези 4 грешки, затова се пукат!"

Какво мислите?