Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Кали е артистичният й псевдоним, измислен от Слави Трифонов: Няма да познаете как е истинското й име
Кали е артистичният й псевдоним измислен от Слави Трифонов: Няма да познаете как е истинското й име

Кали е артистичният й псевдоним, измислен от Слави Трифонов: Няма да познаете как е истинското й име

На 2 октомври рожден ден празнува Кали, която е родена през 1975 година в столицата, научи Sofia24.bg. Артистичният й псевдоним е измислен от Слави Трифонов.

Истинското име на певицата всъщност е Галина. Талантът на певицата е бил забелязан още когато е била 15-годишна. Тогава тя е пяла на  сватба. В края на празненството приема предложението на оркестъра да стане негова солистка.

Следват многобройните им участия из страната. Когато е 18-годишна тя приема ангажимент за работа във Виена, където живее от 1993 до 1994 г. Всеки четвъртък, петък и събота пее в гръцката таверна „Сократес“ под артистичния псевдоним Ана-Мария, а през останалото време с оркестъра обикалят околностите на австрийската столица.

Във Виена се учи да свири на китара и баглама и посещава уроци по джаз пеене при композитора Александър Пантеловски. В момента софиянката притежава диплома за преподавател по джаз.

Най-известната й песен е “4-4-2“, която е написана по повод участието на националния отбор на България по футбол на Световното първенство във Франция през 1998 година.

През 2000 година се ражда синът й Георги. Девет години по-късно тя става за втори път майка на момче, което се казва Марк. През 2014 г. ражда третия си син, който носи името Александър.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?