Home » ЗА ДАМИТЕ » Канадска пица – нежно тесто, разтопено сирене и чесън! Как да му устоиш, като е толкова вкусно?
Kanadska pica - nejno testo raztopeno sirene i chesyn

Канадска пица – нежно тесто, разтопено сирене и чесън! Как да му устоиш, като е толкова вкусно?

Канадска пица – така е известно на света това хлебче, гарнирано с разтопена Моцарела и чесън, което се поднася, нарязано на пръчици („пръстчета“). Всъщност ястието е популярно именно в Канада, от където и носи името си. 

Ако вече имате готово тесто, вие сте само на половин час от вкусното хапване и вероятно имате повечето от съставките в хладилника и килера.

Освен сирене може да добавите и нарязан бекон за по-добър аромат. 

канадска пица с бекон

„Пръстите“ се сервират със сос донер, който има характерен, сладникав вкус, дължащ се на подсладено кондензирано мляко или захар. Тези, които не го харесват, посягат към пикантната шрирача, а може да се поднесе и с бешамел.

Ето необходимите продукти:

Канадска пица

Продукти:

  • Тесто за пица
  • 350 г моцарела
  • 3 супени лъжици масло на стайна температура
  • 1 супена лъжица чесън на прах + 2 чаени лъжички
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 кутийка подсладено кондензирано мляко
  • 1 супена лъжица оцет

Приготвяне:

Смесете кондензирано мляко, оцет и две супени лъжици чесън на прах в купа. Покрийте и охладете.

Загрейте фурната до 240 градуса по Целзий. Смесете две супени лъжици чесън на прах и масло в купа.

Намажете тавата за печене със зехтин и разстелете тестото. Тестото се намазва с чесновото масло, след което се поръсва с настъргана моцарела, а може и кашкавал. Пече се около 13-20 минути (в зависимост от фурната и количеството тесто).

Проверете дали е готово като внимателно повдигнете тестото с нож – трябва да стане златисто.

канадска пица

Нарежете пицата на ивици и поднесете със сметановия сос.

канадски пръчици с кашкавал

Да ви е сладко!

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?