Home » ЗА МЪЖЕТЕ » КАПАН ЗА КОМАРИ – Направете го сами още днес и ще забравите за жуженето и сърбежа:
КАПАН ЗА КОМАРИ – Направете го сами още днес и ще забравите за жуженето и сърбежа:

КАПАН ЗА КОМАРИ – Направете го сами още днес и ще забравите за жуженето и сърбежа:

Със затоплянето и по-дългите дни на повърхността все по-свободно излизат различни насекоми, които ни притесняват и хапят.

Капанът за комари, направен от изцяло натурални съставки, е много добро решение да се отървете от тези атаки за много кратко време.

Ето как се прави и как работи!

Можете лесно да намалите броя на комарите в дома си, като използвате пластмасова бутилка, която ще привлече комарите и ще ги убие. Сместа, която се поставя в изрязана пластмасова бутилка, може да престои около две седмици, след което бутилката се изхвърля.

За да получите по-голяма ефективност, се препоръчва да поставите няколко такива капана в апартамента, около къщата или в двора. Предимството на този метод за прогонване на комарите от дома ви е, че е напълно естествен.

Няма вредни съставки или химикали, които често се срещат в много препарати и устройства, предназначени за унищожаване на насекоми. Следователно няма вредни неестествени миризми или изпарения, които замърсяват въздуха.

Вероятно разполагате с всички съставки в къщата си и дори да ги нямате, те са лесно достъпни и не струват много. За този естествен капан за комари се нуждаете от следното:

ЕСТЕСТВЕН КАПАН ЗА КОМАРИ

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 1 чаша топла вода
  • 1/4 чаша кафява захар
  • 1 чаена лъжичка суха мая (на гранули, но може и прясна)
  • 1 пластмасова бутилка от 2 литра

Как се прави този капан?

1) Разрежете пластмасовата бутилка наполовина. Поставете горната половина (като фуния) в долната половина на бутилката, но обърната.

капан за комари

2) Изсипете чаша топла вода в долната част.

отрязана бутилка

3) Добавете 1/4 чаша кафява захар и разбъркайте, за да се разтвори напълно.

захар в бутилка

4) Когато изстине (или стане хладка), добавете маята към тази смес (не е нужно да бъркате).

капан комари приготвяне

5) Поставете горната част на бутилката като фуния в другата половина на бутилката, където сте изсипали всички съставки, залепете страните, за да не се разделят частите на бутилката и я увийте във вестник или нещо друго, защото комарите обичам тъмните места.

капан комари

6) Оставете тази бутилка на място, където има много комари и ще видите, че броят им ще намалее драстично.

Как работи този капан?

Смесената по този начин мая отделя въглероден диоксид, който привлича комарите. След като влязат в капана, няма изход. Те ще кацнат на повърхността на сместа, която сте направили, ще търсят изход през вътрешността на бутилката, но всяко бягство оттук ще бъде блокирано. Накрая, уморено от скитане, насекомото ще падне на дъното и ще умре.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?