Home » БЪЛГАРИЯ » Кирил Петков: Дал съм обещание и това е първият ми приоритет! Никой няма да остане под линията на бедност
Кирил Петков: Дал съм обещание и това е първият ми приоритет! Никой няма да остане под линията на бедност

Кирил Петков: Дал съм обещание и това е първият ми приоритет! Никой няма да остане под линията на бедност

„Актуализацията на бюджета в момента решава базов проблем. Въпреки, че икономиката в последните 4 месеца е с позитивен растеж, инфлацията застрашава хората с най-ниски доходи.

Акцента на актуализацията е да покрием именно тези хора. Нашето обещание е да няма никой под линията на бедност и искаме да си го изпълним. Това е първият ни приоритет“.

Това заяви премиерът Кирил Петков след събранието на Националното сдружение на общините. По думите му „работодателите знаят, че това, което е обещано, ще бъде изпълнено“.

„Допълнителните средства, които се акумулират в енергийната система, ще бъдат върнати обратно на бизнеса“, поясни министър-председателят.

„Оттук нататък ние няма да бъдем тези, които нелегално да пускаме нечии външни министри, само защото те си мислят, че имат правото. Има си закон и правила, има ясни санкции за руски полети. България ще следва точните правила на ЕС.

Ние ще бъдем партньор в ЕС, от който не може да се очакват неприятни изненади“, това заяви премиерът Кирил Петков пред медиите по повод осуетения полет на руския външен министър Сергей Лавров в Сърбия заради отказа на България, Северна Македония и Черна гора да отворят въздушното си пространство за самолета на дипломата.

Искри прехвърчаха между Русия и няколко държави на Балканите, сред които и нашата страна.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?