Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Княгиня Калина жертва на жестока лекарска грешка
Княгиня Калина жертва на жестока лекарска грешка

Княгиня Калина жертва на жестока лекарска грешка

Единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски – княгиня Калина, преживявала пореден труден момент в живота си.

Царската особа бе заловена миналия уикенд да шофира с 1,5 промила алкохол в кръвта след малко ПТП на паркинга на хотел в курорта Боровец. Благородничката бе задържана за 24 часа в полицията, а автомобилът ѝ бе конфискуван.

Около случая се разшумя медийно и се появиха десетки спекулации. Оказва се, че княгинята е била изключително разстроена, защото в деня на инцидента изгубила едно от трите си кучета и преобърнала целия курорт, за да го намери, но без успех.

От известно време насам Калина, съпругът ѝ Китин и синът им Симеон-Хасан живеят в царския дворец „Бистрица“ в Боровец. От години насам публичните появи на княгинята са оскъдни, след като дълги години бе жертва на грозна медийна атака от страна на жълтите таблоиди в Испания, които неспирно коментираха драстичните промени във външния ѝ вид.

Неотдавна нейният съпруг Китин за пръв път разкри каква е истината за пластичните операции на дъщерята на Симеон Сакскобургготски, които съвсем не са свързани със суетата.

Всичко започнало от неправилно лекуване на зъб през далечната 1999 г. и лекарска грешка, довела до остро възпаление и вирусна инфекция. Това е причината да се стигне до серия от операции, които да променят лицето на княгинята.

„През 1999 г., докато изучава изкуство в Лондон, тя отишла при зъболекар, който да облече два нейни зъба, но за лош късмет зъболекарят пробил твърде много основата на челюстната кост. Това причинило сериозни проблеми, възпаление, вирусна инфекция и нова интервенция“, обяснява Китин.

Една година по-късно, по време на негова експедиция, на която Калина го придружава, инфекцията се възобновява. Никой обаче не ѝ обръща голямо внимание, защото първоначално изглеждала като малък проблем.

„В онези дни експедицията ни тъкмо бе започнала и Калина бе в лодката. Нямаше възможност за помощ или да отиде в болница. Условията в морето причиниха обостряне на инфекцията, състоянието ѝ се влоши, като възпалението засегна и част от окото ѝ. Трябваше спешно да се върнем на сушата и ние го направихме. По спешност тя бе оперирана, като приоритет бе премахването на инфекцията, което причини увреждания от естетичен характер. Това е истината за проблема и състоянието на носа на Калина“, разкрива Китин Муньос.

Княгинята се появи за първи път с опериран нос именно на сватбата си с мореплавателя през 2002 г. в двореца „Царска Бистрица“. Тя е единственото дете на цар Симеон II и царица Маргарита, което има българско гражданство и знае български език. Калина използва всеки повод, за да облече народна носия и да рекламира българската история и традиции пред света.

В България се роди и синът им с Китин – Симеон Хасан, който също е български гражданин и единствен от царските внуци говори родния си език.

Извън проблемите с носа княгинята била винаги в отлична физическа форма, разказва съпругът ѝ. Това се дължало на здравословния ѝ начин на живот, ежедневните тренировки и правилното хранене.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?