Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Когато не можете да отслабнете, помогнете си с юмрук! Звучи невероятно, но този метод наистина работи безотказно!
Когато не можете да отслабнете помогнете си с юмрук

Когато не можете да отслабнете, помогнете си с юмрук! Звучи невероятно, но този метод наистина работи безотказно!

Ако сте от хората, които са опитвали всякакви диети и винаги търпят провал, днес ще ви запознаем с един  революционен трик, който слага всички диети в малкия си джоб! 

Знаете ли, че ръцете ви могат да помогнат да отслабнете? Това е невероятен и прост метод, изпробва КОЧ!

Ръцете могат да служат като ръководство за изчисляване на дажбите, които трябва да ядем. Не е ли страхотно? Повечето хора нямат балансирана диета, защото прекаляват с, например количеството месо.

Простотата на този метод е толкова голяма, че много институции и асоциации на диетолози в Европа и САЩ вече разчитат на нея, за да предотвратят затлъстяването и да се борят с него.

И така, как действа методът с юмрук?

С него лесно можете да кажете сбогом на наднорменото тегло и да останете в страхотна форма! Частите от ръцете ви представляват обема на порцията, която трябва да консумирате от даден продукт дневно, не повече.

отслабване с юмрук

Ето по-конкретно:

  • Шепата ви служи за определяне на количеството ориз, макаронени изделия и други зърнени храни, които трябва да консумирате дневно.
  • Пръстите пък показват количеството мазнини, което трябва да изядем за един ден. Сурови или варени зеленчуци – това трябва да бъде най-голямото количество храна в чинията ни, която заема цялото пространство от двете длани, оформени като купа.
  • Въглехидрати (ориз, макаронени изделия, картофи и различни зърна): трябва да бъдат само една шепа. Животински протеини (месо, пиле или риба): дланта ви е размерът на порцията, който трябва да изяждате всеки ден.
  • Сирене:  Прикрепете средния пръст и показалеца. Това е максимално количество сирене (кашкавал), което можете да консумирате дневно – както по дължина, така и по дебелината на двата пръста.
  • Мазнини и захари: Както се очаква, количеството мазнини и захари трябва да бъде много ограничено. Ежедневната порция = половин пръст!
  • Сладолед  – колкото юмрук.

методът с юмрук

Толкова е просто, нали?

Източник: За Жената

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*