Горещи новини

Кой е най-добрият начин за ускоряване на метаболизма на жените след 50? Ето как свалих 14 кг без диети:

Кой е най-добрият начин за ускоряване на метаболизма на жените след 50? Ето как свалих 14 кг без диети:

След петдесет години метаболизмът се забавя, човек се движи по-малко. Всичко това води до набор от излишни килограми. Предлагаме ви личния опит на наша читателка, пожелала да остане анонимна, която споделя как е успяла да отслабне и да ускори метаболизма си:

„Миналата година се наложи да си избирам рокля. Влязох в пробната и се ужасих колко грозни изглеждат гънките отстрани по талията ми, които някак неусетно се бяха появили след петдесетте.

Настроението ми мигом се срина и реших да отслабна. Но разумно. Тъй като на моята възраст това може да се отрази негативно на здравето, реших да го направя „мъдро“, ускорявайки метаболизма си.

Направих значителни промени в диетата си, премахвайки висококалоричните храни. Не ядях изобщо пържено, сладко, мазно. Специално си купих уред за готвене на пара и започнах да готвя рибата така.

През нощта заливах шепа елда с вряла вода, покривах тенджерата с одеяло и я изяждах на следващия ден. Не съм слагала нито сол, нито масло. Между другото, много ми хареса тази каша, освен това е много полезна.

Вместо сладкиши хапвах малко мед с чая или кафето. Всеки ден на масата ми имаше или плодове, или зеленчуци, или и двете. Ядях зеленчуците не само сурови, но и варени, както и всякакви салати.

Наложи се да намаля размера на порциите, но за сметка на това увеличих честотата на храненията. Създадох си строго правило: пиех една до две чаши чиста вода на ден.

Направих и курс с витамини. Често ядях грейпфрут, тъй като четох, че ускорява метаболизма.

Не мога да кажа, че това е диета, тъй като не промених особено дневния си прием на калории.

Знаейки много добре, че не мога да ускоря метаболизма си само с храна, реших твърдо да правя физически упражнения.

Като начало започнах да ходя дълго време вечер. След такива разходки настроението ми се подобряваше значително. Все пак чистият въздух и разходките са чудесно лекарство.

За да не е скучно да се разхождам сама, вземах съпруга си със себе си, който през първите няколко дни силно се съпротивляваше, а след това свикна.

Лягах си задължително в десет часа, а ставах в седем. Благодарение на достатъчното количество сън, сутринта се събуждах отпочинала и в добро настроение.

Освен че се разхождах, всеки ден правех гимнастика. Разбира се, в началото това беше само подобие на гимнастика – три или четири прости упражнения.

С течение на времето добавих още малко. И след няколко месеца забелязах как тялото ми е станало по-стегнато.

И сега, след три месеца и половина, след комплиментите на съпруга си, най-накрая се осмелих да се кача на кантара. Резултатът беше невероятен – минус 14 кг! Успях да ускоря метаболизма си.

Сега ще продължа да се придържам към този начин на живот, особено след като вече свикнах с него и започнах да се чувствам много по-добре.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Кой е най-добрият начин за ускоряване на метаболизма на жените след 50? Ето как свалих 14 кг без диети:"

Какво мислите?