Home » БЪЛГАРИЯ » Кой ще провери наистина имотите и връзките на Владислав Горанов?
Кой ще провери Владислав Горанов

Кой ще провери наистина имотите и връзките на Владислав Горанов?

Къде и как живее финансовият министър Владислав Горанов се обсъжда активно още от 2015 година. От КОЧ Ви показахме луксозният палат на Горанов, а скандалът не спира само до тук

Според експертна оценка на брокери на недвижими имоти имотът ще струва между 1-1,5 млн лв, с уговорката, че в зависимост от обзавеждането цената вероятно ще се вдигне и то доста.

Проверка не беше направена нито тогава, нито сега ще бъде. Много е вероятно грандоманския строеж да не се води на името на Владислав Горанов, а на негов близък или фирма. Със сигурност обаче е негов, защото съседите и охранителите на обекта са категорични, че той лично е ходил да контролира обекта и се е кара ако нещо не му харесва.

Може и да нямат нищо общо, но през 2015 година Владислав Горанов, по покана на Домусчиев, лично преряза лентичката на трибуна „Моци“.

.

Колаж: Фрог нюз

В официалната декларация за имуществото на Владислав Горанов, освен безвъзмездният апартамент, който му е предоставен то кръстника му са записани още три жилища в София – две – наполовина негови – придобити със заем и по време на брака му. И трето – дарено от родителите му, съобщава Нова телевизия. Според декларациите на Горанов общата сума на имотите е около 200 хил. лв., като парите са собствени, от кредит и дарение от родители.

През 2017 г. спестяванията на семейството са около 85 хил. лв., а съпругата на Горанов е декларирала допълнителен приход от 14 хил. лв.

Сотир Цацаров обяви, че ще бъде направена проверка на Горанов, но пък от друга страна близките взаимоотношения между двамата не дават грам надежда, че проверката ще е реална. От снимки, публикувани от Капитал, се вижда и доста активно се коментира масонските връзки между двамата. Очевидно е, че двамата са в доста близки, приятелски взаимоотношения.

.
Снимка: Капитал

Връщаме лентата доста назад, за да ви припомним, че през лятото на 2014 г. Владислав Горанов се появява изключително неясно като какъв в една много коментирана и ключова среща, в която участва всички политически лица тогава. Участва  и  Бойко Борисов, който е тъкмо на прага на третия си премиерски мандат. Срещата е организираното от президента Плевнелиев, обявена е като съвещание за случващото се с Корпоративна търговска банка и банковия сектор в страната. Години по-късно, когато беше разсекретена стенограмата от това заседание стана ясно, че на него всъщност е договорен фалита на КТБ.

Въпросът, на който и до ден днешен никой не иска да отговори е в качеството си на какъв Владислав Горанов присъства на тази среща.

.
Снимка: Президент на РБългария

Горанов присъства на тази среща, видно от снимките, публикувани в сайта на президентството. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е придружаван от него, двамата стоят един до друг. Горанов тогава не е дори депутат. Припомняме, че той беше заместник финансов министър по времето на второто правителство на Борисов. След това стана редови депутат от ГЕРБ, но напусна парламента изненадващо през февруари 2014 г, като се обоснова с желание за професионална реализация в други среди.

Малко преди срещата при Плевнелиев става ясно, че Горанов ще става изпълнителен директор на Общинска банка. Сагата с фалита на КТБ е многократно разглеждана от нас, както и фактът е, че Горанов участва активно в нея от самото начало.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

One comment

  1. Всичките до един са в кюпо.Избиха овцете на хората,като едно време комунистите взеха всичко на дядовците ни.Мрсни българи убийци.

Какво мислите?