Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Косата расте като конска грива и се предотвратява косопадът – това е най-добрата рецепта с алое вера
Косата расте като конска грива и се предотвратява косопадът – това е най-добрата рецепта с алое вера

Косата расте като конска грива и се предотвратява косопадът – това е най-добрата рецепта с алое вера

Ако имате алое вера у дома, не пропускайте да направите тази рецепта, която ще даде на косата ви качествена грижа, каквато не можете да получите дори в най-скъпите козметични и фризьорски салони.

Този естествен препарат за коса заздравява и възстановява корените, а косата започва да расте по-силна, по-еластична и по-гъста. Окапването спира и качеството и младостта на косата са възстановени.

Гелът от алое вера (и други лечебни видове алое) съдържа алантоин, естествен активатор на растежа на косата. Има способността да активира фоликулите. Втората важна съставка в тази рецепта е хибискусът.

Освен всичко друго, хибискусът е добре позната лечебна билка, която съдържа аскорбинова киселина, което е особено важно, ако има себум. Почиства скалпа и премахва пърхота. След като порите са почистени и пърхотът е премахнат, косата естествено заздравява и расте по-бързо. Ето какво ви трябва:

Маска за коса с алое и хибискус

алое вера

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 150 гр. гел от алое вера
  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 4 супени лъжици зехтин (студено пресован)
  • 2 чаени лъжички мед
  • сок от 1/2 лимон
  • 1 супена лъжица хибискус
  • 2 супени лъжици ленено семе
  • 200 мл вода
  • 1 чаена лъжичка мед

ПРОЦЕДУРА: 

Внимателно отрежете последните две големи листа от алоето и ги сложете в кана с вода да престоят половин час. След като изтече времето, отстранете водата и обелете бялата част от края на листа.

алое гел

Внимателно отстранете гела от листата, след което го смелете в блендер до получаване на гладка маса. Разделете получената смес на две равни части. Едната половина оставете в хладилника за по-късно, а в другата сложете две супени лъжици кокосово масло.

алое с кокосово масло

Кокосовото масло е известно като най-доброто масло за коса. След това сместа се залива с 4 супени лъжици зехтин (може и бадемово масло). Добавете меда и разбъркайте с дървена лъжица, докато всички съставки се изравнят на хомогенна смес.

смес за коса

Накрая добавете лимонов сок, който ще помогне за премахване на мъртвите клетки от скалпа и ще регулира pH стойността. Разбъркайте и първият препарат е готов. Помага за събуждането на фоликулите и предотвратява косопада. Кара косъма да омекне и го прави копринено гладък.

маска за коса с алое

УПОТРЕБА: 

Нанесете върху скалпа по линията на растеж на косъма с нежен масаж. Покрийте главата с найлон и кърпа и оставете да действа 30-40 минути, след което измийте с мек шампоан. Използва се два пъти седмично. Останалото съхранявайте в буркан в хладилник до две седмици.

Поставете сух хибискус и ленено семе в тенджера, след което напълнете с вода. Варете 7-8 минути, докато течността се изпари и получите гъста смес. Оставете да изстине, след което прецедете през марля.

хибискус и лен

прецеден хибискус

Изстискайте с ръце, за да получите колкото е възможно повече от гъстия гел. Смесете получения гел с другата половина от гела от алое и добавете чаена лъжичка мед. Разбъркайте, за да се комбинират.

маска с хибискус

УПОТРЕБА: 

Прилага се по същия начин като първия препарат, като се нанася върху скалпа и по дължината на косата с лек масаж. Оставете да действа 30-40 минути под торбичка, след което отмийте. Използва се два пъти седмично.

Остатъкът се съхранява в хладилник, плътно затворен в стъклен буркан.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?