Горещи новини

Кубинска салата в буркани – пълня килера и зимата може да започва! Научих и приятелките да я правят – най-вкусната зимнина:

Kubinska salata za zimata

Всяка година консервирам тази вкусна зеленчукова салата, която се съхранява добре в шкафа на стайна температура. Рецептата е изпитана във времето и всяка порция се получава невероятно вкусна!

Кубинска салата в буркани – ако не обичате традиционните туршии, това определено ще ви хареса! Напълнете килера с буркани и няма нужда да се страхувате от зимата! Ето необходимите продукти:

Кубинска салата в буркани

Продукти:

  • 1 кг краставици
  • 300 гр. моркови
  • 300 гр. лук
  • 1 кг домати
  • 300 гр. чушки
  • връзка копър
  • 2 с.л. сол (с качул)
  • 100 гр. захар
  • 150 мл олио
  • 1 с.л. оцетена есенция (70%)

Приготвяне:

Краставици: Вземам един килограм краставици и ги нарязвам на кръгчета или полукръгчета с помощта на къдраво ножче. Подходящи са както дребни, така и едри.

нарязани краставици

Снимка: jemchyjinka.online

Моркови: моркови 300 гр. Нарязвам на кръгчета. Можете също така да настържете морковите с помощта на корейско или обикновено едро ренде.

моркови кръгчета

Снимка: jemchyjinka.online

Лук: 300 грама лук, нарязани на полумесеци или по-дребно. Можете да използвате обикновен или червен лук в зависимост от вашите предпочитания.

рязане лук

Снимка: jemchyjinka.online

Домати: Един килограм домати нарязах на четвъртинки. Избирам плътни и здрави плодове, за да запазят добре формата си в салатата.

нарязани домати

Снимка: jemchyjinka.online

Зеле: 300 грама зеле, нарязано на тънки ивици.

ивици зеле

Снимка: jemchyjinka.online

Черени чушки: 300 грама, почистени и нарязани на ивици.

чушки на ивици

Снимка: jemchyjinka.online

Подправки и марината:

Копър: Добавям чадърчета млад копър, нарязан на ситно за вкус.

Сол и захар: В салатата слагам 2 препълнени супени лъжици сол и 100 грама захар.

салата микс

Снимка: jemchyjinka.online

Олио и оцет: Залейте със 150 мл олио без мирис и 1 супена лъжица 70% оцетна есенция.

оцет в салатата

Снимка: jemchyjinka.online

Мариноване:

Разбъркайте добре всички съставки, докато захарта и солта се разтворят.

объркана салата

Снимка: jemchyjinka.online

Покрийте салатата със стреч фолио и оставете за 2-3 часа на стайна температура, за да пуснат зеленчуците от сока си.

салата мариноавне

Снимка: jemchyjinka.online

Съхранение:

След мариноването смесвам зеленчуците и ги прехвърлям в стерилизирани литрови буркани, като ги уплътнявам, за да поберат колкото се може повече зеленчуци.

салата със сос

Снимка: jemchyjinka.online

салата в буркани

Снимка: jemchyjinka.online

Отгоре се залива с останалата марината.

Затварям бурканите, стерилизирам ги във вряща вода за 25 минути, след това навивам капачките, обръщам ги и ги увивам в одеяло, докато изстинат напълно.

салата в буркани

Снимка: jemchyjinka.online

буркани под одеяло

Снимка: jemchyjinka.online

Тази салата е не само вкусна и ароматна, но и много красива на вид. Приготвеното количество обикновено е четири 1-литрови буркана.

кубинска салата

Снимка: jemchyjinka.online

Редакция: екип „За Жената“

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Кубинска салата в буркани – пълня килера и зимата може да започва! Научих и приятелките да я правят – най-вкусната зимнина:"

Какво мислите?