Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Лесен начин за подмладяване на краставици: направете това в началото на август и подгответе кофи за прибиране на реколтата
Лесен начин за подмладяване на краставици: направете това в началото на август и подгответе кофи за прибиране на реколтата

Лесен начин за подмладяване на краставици: направете това в началото на август и подгответе кофи за прибиране на реколтата

Опитните градинари знаят, че краставиците могат да дадат много повече плодове дори без допълнително наторяване.

Да накарате краставиците да дадат плод за по-дълъг период от време и да дадат по-вкусни и хрупкави краставици е много лесно. Това ще помогне за подмладяване на храстите, което се препоръчва в началото на август.

Първото нещо, което трябва да направите, е да оголите стъблото на краставицата, тоест да отстраните листата и издънките на височина около един и половина метра от земята.

храст краставици

След това клоните трябва да бъдат пуснати надолу, така че първите останали листа практически да докосват земята. Върхът на растението трябва да бъде вързан. В резултат на простата манипулация ще бъде възможно да се оформи нисък, спретнат храст.

краставици връзване

Голото стъбло трябва внимателно да се увие в пръстен. Много е важно да не го повредите.

стъбло краставици

За да придадете на храстите допълнителна сила за растеж и плод, добавете ефективен мултибактериален комплекс към почвата.

обработка краставици

За да се получат отлични резултати, лекарството се разрежда във вода в съотношение 1 към 100. Третирането с мултибактериален комплекс трябва да се извършва не само под корена, но и по листата и стъблата.

Благодарение на този бърз и лесен начин за подмладяване на краставици, лесно можете да получите голяма реколта.

краставици реколта

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?