Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Студ и дъжд ли? Връхлита ни нова гореща вълна – ето за какви температури да се готвим скоро:
Студ и дъжд ли? Връхлита ни нова гореща вълна - ето за какви температури да се готвим скоро:

Студ и дъжд ли? Връхлита ни нова гореща вълна – ето за какви температури да се готвим скоро:

Мнозина бяха изненадани от рязкото падане на температурите днес и обилните дъждове на места. Други го приеха като глътка въздух след убийствените жеги, които имахме през юли и в началото на август.

Времето обаче ни е подготвило още изненади до края на летния сезон.

Въздушната маса, донесла захлаждането, във вторник сутрин ще засегне черноморското крайбрежие и следобед ще отплува към вътрешността на Черно море. Следобед по морето ще изгрее отново слънце. Това заяви пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

Ще бъде хладно и днес, и утре в София.

„Тази седмица ще бъде много свежа, за разлика от следващата седмица, когато ни очаква нова гореща вълна. Ще се доближим до тази, която преживяхме наскоро, но слънцето вече е много по-меко, по-близо до хоризонта“, обясни той.

През новата гореща вълна температурите ще бъдат 35-38 градуса над цяла България.

„До петък много хубаво свежо време, сутрин ще е леко студено“, каза климатологът.

„След четвъртък над Южна Европа настъпва едно хубаво августовско време със сравнително високи температури. Петък събота и неделя температурите ще надминат трайно 30 градуса“, посочи той.

„В по-голямата част от Европа е леко хладно за тази част от годината. В Азия всичко е абсолютно топло, в Персийския залив е 45, гонят 50 градус. В Югоизточна Азия е обхваната от мусона, страшно е“, обясни проф. Рачев.

В София през следващите 14 дни се очакват температури около 30, 31, 32 градуса.

„Захлаждане вторник, сряда – 21, 23, с ветреца ще се усеща доста по-хладничко. Петък затопляне“, прогнозира климатологът.

На морето в района на Бургас – „хубави високи температури, с високи сутрешни температури и малко облачета. Тази седмица ще бъде 24-25 градуса“.

„Малко се обръща времето. Въобще не трябва да отписваме лятото. И август и септември се очертава да бъде чудесно“, подчерта проф. Рачев.

Варна – хубаво време поне до 20 август, прогнозира той.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?