Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Лечителка от Стара Загора церила Марадона и емира на Дубай
Лечителка от Стара Загора церила Марадона и емира на Дубай

Лечителка от Стара Загора церила Марадона и емира на Дубай

85-годишната лечителка Момера Пенчева е помогнала на хиляди хора от цяла България. Тя продължава да посреща нуждаещи се в дома си в Стара Загора. Славата ѝ достига не само до българските звезди, но и до световни такива.

Феноменалната Момера е лекувала лично пророчицата Ванга, която я е викала при себе си 5-6 пъти, докато била жива. При една от последните им срещи ясновидката от Рупите ѝ завещала следното: „Ти не си екстрасенс, ти си лечител, не се отчайвай, продължавай!“. Не е тайна, че сред известните ѝ пациенти е всенародната любимка Аня Пенчева: лекувала ѝ очите и я чистила от натрупания стрес.

Между благодарните ѝ пациенти били Марадона, фамилията на емира на Дубай, Филип Киркоров, политици, държавници, шоузвезди. В двете ѝ книги има снимки, които доказват срещите ѝ с редица звезди от България и чужбина.

„Момера предварително не записва, даже телефон не е дала на никого. Идваш, ако успееш, влизаш“, казват нейни съграждани. Пенчева помага чрез преливане на положителна енергия. Има специална дарба, която изцерява различни болежки. Облекчението може да дойде веднага след посещението, а може и малко след това, разказват хора, били при нея. Самата Момера твърди, че са ѝ необходими три сеанса, за да излекува напълно някого.

„При сеанс от моето тяло се отделят частици, учените ги наричат „ментиони“, които зареждат и освобождават от болката пациента, към когото съм се концентрирала изцяло“, обяснява Момера, която за всеобщо учудване е икономист по образование. Не е правила сметки на колко хора е помогнала. Миоми, кисти, бучки, брадавици, циреи и всякакви доброкачествени образувания, гастрити, колити, неврити и всякакви възпаления – това са само малка част от болежките, които премахва като с магическа пръчка.

Феноменалните способности се проявяват у Момера точно на рождения ѝ ден – 11 юли, преди повече от 30 години.

Десетина дни преди това загубила любимия си баща. На помена се събрали само близки. Изведнъж Момера видяла през дрехите като на рентген туптящото сърце на мъж на 60-65 години.

Вечерта споделила с майка си и съпруга си преживяното, но и двамата не ѝ вярвали, дори се притеснявали да не би да е болна. След няколко месеца при нова случайна среща със същия човек Момера буквално изригнала. Без да я карат и без тя да иска, започнала да разказва за заболяването му – базедова болест. Описала съвсем точно симптомите, стадия на заболяването, при кои лекари е ходил, какви лекарства вземал.

Болният и близките му останали като гръмнати от безпогрешната диагноза и най-вече от надеждата, която им дала Момера. Минала година и сама решила да потърси обяснение за способностите си. Намерила го в Института по марксизъм-ленинизъм към Градския комитет на БКП в София. Там я подлагат на пълни изследвания. Медицинските светила са категорични: психически и физически здрава.

Вкарват я в болница и пред изумените погледи на лекари и пациенти, Момера прави безпогрешни диагнози, описва в детайли историята на всяко заболяване. Навремето дори е лекувала облъчени след аварията в Чернобил.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?