Горещи новини

Любима актриса от „Момчето си отива“ крета с минимална пенсия

Любима актриса от „Момчето си отива“ крета с минимална пенсия

Сашка Братанова е име, което неизменно остава свързано със златната ера на българското кино и театър. Преди време актрисата се завърна на сцената с моноспектакъла си „Болки на душата“, който представя в различни театри в страната.

Спектакълът е дълбоко личен и разглежда теми като самотата и вътрешните противоречия.

На 23 септември навършва 74 години. Роденае в артистично семейство. Баща ѝ – композиторът Николай Братанов, и майка ѝ – музикалният деец Надежда Волинска-Братанова, оказват силно влияние върху нейния избор на професия. Кариерата ѝ в киното започва блестящо с ролите ѝ във филми като „Момчето си отива“ и „Не си отивай“, които и до днес остават любими на поколения българи.

Въпреки ранния успех Сашка се сблъсква с немалко трудности през годините. Като самотна майка на две деца – близначките Вяра и Надежда, от връзката ѝ с женения актьор Рашко Младенов, тя често е трябвало да балансира между професионалния и личния си живот.

Въпреки че шест години живеят заедно, Младенов така и не се развежда със законната си половинка – театралната режисьорка Маргарита Младенова, но припознава дъщерите си. Той участва в живота на децата си, но прекратява всякакви контакти със Сашка.

В интервюта тя споделя, че на моменти е чувствала вина, че не е успяла да осигури по-стабилен живот на момичетата си, но същевременно е горда от тяхното развитие. И двете са завършили университети и са избрали професионални пътища далеч от киното въпреки ранните им опити в тази сфера.

От години тя е била изправена пред тежки финансови затруднения.

„Едното удоволствие, което ме крепи, както се оказва, е, че играя веднъж в месеца. Понякога след представление съм крайно изтощена, направо лягам на земята. А иначе справям се някак, пенсията ми е минимална, но не искам да се оплаквам – няма смисъл. През годините на никого не съм разчитала освен на себе си“, казва актрисата.

Tя кара старините си в лишения, а работа за нея няма и телефонът ѝ отдавна престанал да звъни с предложения за роли. Преди време стана ясно, че е продала дори жилището си, за да може да си стъпи на краката. Купила си по-малък апартамент в краен столичен квартал. Но не успяла да изплати всичките си дългове.

Момчето си отива

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Любима актриса от „Момчето си отива“ крета с минимална пенсия"

Какво мислите?