Home » СВЯТ » Любовницата на Путин с жест към България
Любовницата на Путин с жест към България

Любовницата на Путин с жест към България

Българската федерация по художествена гимнастика с президент Илиана Раева се похвали, че състезателка от националния отбор девойки е участвала „в престижния международен турнир, организиран от Алина Кабаева – „Небесна грация“.

В съобщението си БФХГ посочва, че девическата националка Анания Димитрова пътувала по специална покана към нейния клуб „Левски“. На турнира на Кабаева, който се проведе в китайската столица Пекин, имало също така и българска съдийка – Рада Вражева.

За олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева се говори, че е жената до Владимир Путин отдавна. 40-годишната Кабаева е в списъка със санкционирани руснаци от ЕС, САЩ и Великобритания заради близостта ѝ до руския президент. Според световни медии от нея Путин има поне 3 деца.

Бившата гимнастичка е с 30 години по-млада от Путин. Алина е родена на 12 май 1983 г. в Ташкент, като още на 3 години и половина започва да тренира. Нейният баща Марат Кабаев – етнически татарин, е футболист. Майка ѝ Любов Михайловна е рускиня, също бивша спортистка.

Когато е на 11 години, тя и майка ѝ се местят в Москва, за да работят със знаменитата треньорка Ирина Винер (съпруга на олигарха Алишер Усманов), оглавила по-късно и руската федерация по художествена гимнастика. На 15-годишна възраст Алина печели Европейското първенство, а след това още четири пъти става абсолютен шампион на Европа. През 1999 г. взема златото в многобоя на Световното първенство, а през 2004 г. става олимпийска шампионка в Атина.

През 2007 г. гимнастичката напуска големия спорт, но още същата година става депутат от Държавната дума на Руската федерация. На 15 февруари 2008 г. тя става председател на Обществения съвет на холдинга „Национална медийна група“. През септември 2014 г. Кабаева заема поста председател на борда на директорите на NMG, също така оглавява борда на директорите на ZAO Sport-Express.

Кабаева рядко дава интервюта и не общува с медиите в Русия. Те пък не смеят да публикуват почти нищо за връзката ѝ с Путин. Смята се, че Кабаева е родила първия син на руския президент през 2015 г. в клиника в Швейцария. През 2019 г. ражда и близнаци, пишат медии. Смята се, че Путин и Алина живеят с децата си в частната му резиденция във Валдай. Според опозиционното издание „Проект“ петима асистенти следват навсякъде Кабаева, като двама са нейни братовчеди.

През февруари тази година изтече информация, че Путин е купил най-големия апартамент в Русия на Алина. Платен е със средства от кипърска офшорка, споменавана като „кесията“ на руския президент. Смята се, че Кабаева притежава имоти на обща стойност 120 милиона долара.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?