Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Мафиот храни Банев с мед и конфитюр! Варили си и и кафе в килията (Подробности)
Мафиот храни Банев с мед и конфитюр! Варили си и и кафе в килията (Подробности)

Мафиот храни Банев с мед и конфитюр! Варили си и и кафе в килията (Подробности)

С домашен конфитюр и захар на бучки френски мафиот храни в килията задържания за пране на пари и данъчни престъпления олигарх Николай Банев, узна HotArena.

Скандалният приватизатор за над 130 предприятия и съпругата му Евгения бяха закопчани на летището в Ница в края на октомври 2018 г. по искане на българската прокуратура. Те останаха зад решетките на Лазурния бряг, докато чакаха решението на местния съд да бъдат екстрадирани в България, което стана факт в началото на декември 2018 г.

След ареста в Ница съпрузите са разделени. Банева е настанена в женско отделение, а на мъжа й се налага да дели килия с мафиот, родом от остров Корсика, който от десет години е в пандиза. Самият Банев описва в пост във фейсбук принудителното си съжителство с 40-годишния Жак-Шарп. Благодарение на дългогодишния опит на корсиканеца зад решетките българският милионер получава куп битови екстри зад решетките.

След първоначалното стъписване от затворническата килия Банев само за два дни е светнат от „колегата“ си за „всички пробиви в системата и за всички възможности как да я прескачаш и да преживяваш по-добре от другите“. Арестуваният Банев е тикнат в тясно помещение, в което цялата хоризонтална и вертикална площ е заета от 15 кашона, шест чанти и три чувала, собственост на корсиканеца. Затворникът приема радушно Банев. Освобождава малко място за единствената раница на българина и четири рафтчета, на които новакът подрежда бумагите, бележници, пликове, марки, химикалки.

„От безбройните кашони корсиканецът измъкна два котлона, три тенджери различен размер и всякакви видове кафета, канела, захар на бучки, мед, конфитюри и какво ли още не за да подсладяване на затворническия живот“, пише скандалният приватизатор в записките си от килията.

В тях уточнява, че единственият начин на заключените да пият кафе бил да си го приготвят с хладка вода от чешмата. Това неудобство мигновено било спестено на олигарха, защото неговият съкилийник бил оборудван дори с кафеварка.

„Луксът“ продължава 40 дни. Когато е върнат у нас, Банев вече не е толкова доволен. Оплаква се от условията в българската килия, но пък за сметка на това успява да се уреди с телефон, което е забранено в нашите арести. От устройството близо месец разследваният за пране на колосалната сума от 1,3 млрд. лв. пише протяжни постове на социално-икономически и политически теми. Публикува ги до Коледа, когато смартфонът му е намерен в кутия от натурален сок в килията му. Пак във фейсбук Банев обяви намеренията на съпругата си Евгения да се кандидатира за евродепутат на предстоящия вот през май.

ХотАрена

Твоят коментар

About Ивана Александрова

One comment

  1. Даги осъдят доживотен затвор.Какво ни занимавате с какво ги хранят.Ако неги осадят съдйте.Народът щеви осъдим всички мрсни продажни съдйй и политици.

Какво мислите?