Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Мая Манолова: Няма да се откажа, имам план
Мая Манолова-Няма да се откажа

Мая Манолова: Няма да се откажа, имам план

Отпадналата от кметската надпревара за София Мая Манолова призна загубата си от ГЕРБ и Йорданка Фандъкова, но заяви, че има нов политически план, който щяла да обяви след официалното обявяване на резултатите от вота, научи ko4

Според паралелното преброявана на щаба на Манолова разликата е под 3% между нея и победителката Фандъкова.

„Дадох всичко от себе си в една трудна, жестока и нечестна кампания. В нито един момент не отговорих на вандализма с вандализъм, на купуването на гласове, на агресията – с агресия. Подкрепата на хората и вдъхновението им бяха по-важни за мен от манипулациите и черната кампания“, коментира тя.

„Ако ме питате от какво ме е страх, ще ви отговоря, че не ме е страх от загубата, от заплахите или от силовото постигане на резултат. Не съм страхлив човек и вие го знаете. Но страхът ми се изразява най-ясно от думите на един от кандидатите за районни кметове: „Нищо не мога да направя, купуват пред очите ми гласове“, каза още гражданската кандидатка.

Манолова подчерта, че купуването на гласове не е опасност за нея, а за цялата страна. За нея търговията с вот е безнаказано действие на ГЕРБ.

„Видяхме как силово се склоняват хора да гласуват, а правоохранителните органи не реагираха на сигналите ни за конкретни секции и конкретни купувачи на гласове. Въпреки че София ги видя на открито, на улицата, се купуваха гласове. Властта няма страх от закона и няма срам от хората“, каза тя.

Кандидатката за кмет смята, че вотът, който е спечелила – около 170 хиляди гласа, е изцяло наказателен. „Спечелиха гражданите, защото за пръв път от 14 години в София имаше балотаж. За пръв път те поискаха да говорят за развитието на столицата. Спечелихме и от това, че видяхме дъното на властта, а хората повярваха, че промяната е възможна“, добави тя и отчете, че между първия и втория тур тя е добавила около 50 хиляди гласа.

Манолова е убедена – ляво и дясно в София са си подали ръка в името на промяната.

„Трудно и не докрай, но си подадохме ръце. Обединение без ценностите, зад които застанахме, е невъзможно. То е много повече от партийните различия“, каза тя. Бившият омбудсман изрази задоволство от това, че се е видял пътят към демонтирането на едноличната власт. „Значи имаме смелостта да го извървим докрай“, каза тя и обеща, че няма да се откаже, а ще намери начин и форма гражданската енергия да не бъде пропиляна, а да бъде фокусирана за една цел – промяна в София и в България. Намекна, че има ясна визия за това, но ще я обяви след официалните резултати от ЦИК за балотажа.

Лупа

About Ивана Александрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*