Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Мими Иванова разкри как Развигор е преборил рака
Мими Иванова разкри как Развигор е преборил рака

Мими Иванова разкри как Развигор е преборил рака

Мими Иванова и Развигор Попов са най-обичаното музикално семейство у нас. През миналата година стана ясно, че са преминали през трудни премеждия, свързани с тежката диагноза, поставена на композитора.

На 82-годишна възраст Попов откровено призна, че е бил диагностициран с онкологично заболяване, което към днешна дата е зад гърба му. Съпругата му бе неотлъчно до него по време на цялото лечение и за пръв път признава подробности за пътя, по който са преминали.

„Добре е да се говори по тази тема, защото страхът може да те убие. Защото за две години двамата потънахме покрай тази страшна диагноза – рак на пикочния мехур, когато я чухме. А то се оказа, че когато хванеш навреме болестта, тя е лечима. Проблемът е в главата и в това колко се страхуваш от нея. Развигор за щастие попадна на добри специалисти, много грижовни и през три месеца го проверяваха, сега вече по-рядко, защото всичко хванахме навреме и сега за щастие е добре. Най-хубавото е, че престана да пуши. Това беше голям проблем“, откровена е певицата.

Тя и композиторът са изключително благодарни на лекарите във ВМА, които направили всичко по силите си, за да го спасят. Заради ранното откриване на заболяването операцията на Развигор била напълно безкръвна и чрез лапароскопски метод хирурзите успели да премахнат туморното образувание, което открили в пикочния му мехур.

В името на здравето си 82-годишната легенда на естрадната музика е решил да промени навиците си и да се лиши от много храни.

„Развигор стана тотален веган. Понякога ухае на месце, защото аз все още не мога да се откажа от него, макар че започнах напоследък повече да хапвам постни храни. Обичам много яйца, той ги пържи прекрасно и после не ги пипва. Толкова е силна волята му да разкара този тумор и го е разкарал всъщност“, споделя Мими.

По време на премеждията им единствената им дъщеря Ина ги подкрепяла дистанционно, тъй като от дълги години тя живее в чужбина. Щерката на музикалното семейство е омъжена за ямаец, от когото има една дъщеричка – Тайа Мей. Известно време те живееха в родината на мъжа ѝ Ямайка, но отскоро са се установили за постоянно в Германия.

„В Берлин е цялото семейство. Дъщеря ми работи в общината. Работи много близо до жилището, в което живеят. Дойдоха си сега, за да се съберат на морето с цяла тумба съученички и техните деца. Идват от различни места на Германия и България. Обичат да ходят с раници, като къмпингари“, разказва Мими Иванова.

Тя не крие, че първоначално имала резерви към зет си Кристофър, но след като го опознали с Развигор, разбрали, че е много свестен.

„Много добро момче. Той с всичко се занимава – с градинарство, поддържа храсти, отглежда кокосови и други дървета, сладки картофи. В Ямайка хората умеят всичко“, казва още певицата. Внучката им с Развигор е най-голямата им гордост, макар рядко да я виждат. 4-годишната Тайа Мей танцувала невероятно и имала артистични заложби, вероятно наследени от тях двамата. Говорела три езика. С майка си, баба си и дядо си приказвала на български, с приятелите в детската градина – на немски, а с баща си – на английски.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?