Горещи новини

Мистериозен Божи знак се появи в къща в София

Мистериозен Божи знак се появи в къща в София

Мистериозен Божи кръст се появил на тавана в дома на Светозар Филипов в столичния квартал „Симеоново“.

Ошашавените стопани не са знаели как да си го обяснят, докато в един момент житейските събития не се навързват в стройна верига с ясно послание. Казусът е още по-заплетен и поради факта, че всъщност Светозар е пряк наследник на Антим I – видния висш български православен духовник, първият екзарх на самостоятелната Българска екзархия.

„През месец юли, 2016 г. станах жертва на имотната мафия, която ми отне родния дом в центъра на София. За да не остана на улицата, се наложи да се преместя в наследствена петдесетгодишна къща, на която никога не бе правен ремонт. Всичко беше разграбено, а покривът течеше отвсякъде. Живеех в постоянен страх как ще се справя с неприятностите. Предстоеше зима, а аз бях наникъде. Тревогите бяха повече от радостите“, разказва Светозар.

След проливен дъжд обаче знамението дошло в дома му.

„Качих се на втория етаж със свито сърце, за да видя какви са щетите от пороя. Отваряйки вратата на едното помещение, срещу мен на скосената част на тавана се бе появило това невероятно изображение, което мигновено определих като кръст. Онемях от това, което виждам. Около два часа седях срещу него и не можех да откъсна очи. Започнах да изучавам историята на района (кв. „Симеоново“, София).

Проучих стотици версии, но най-правдоподобна ми се вижда тази, че на това място е имало духовен храм, но каквато и да е истината, аз съм благодарен на Бог, че избра Кръста да се появи при мен“, обяснява още столичанинът. Две години след това изображението стояло на мястото на появата, като устояло на нови дъждове и снегове, без да се измени или повреди.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Мистериозен Божи знак се появи в къща в София"

Какво мислите?