Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Мислех си, че мога да правя баница, докато не опитах тази на комшийката – толкова е разкошна, че я изяждаш първо с очи! (ВИДЕО)
Мислех си че мога да правя баница докато не опитах тази на комшийката - толкова е разкошна че я изяждаш първо с очи! (ВИДЕО)

Мислех си, че мога да правя баница, докато не опитах тази на комшийката – толкова е разкошна, че я изяждаш първо с очи! (ВИДЕО)

Какво толкова различно може да има в една рецепта за баница?

Това си мислят повечето от нас, които я приготвят от години по рецептата, наследена от някоя баба или мама. Е, оказва се, че технологията е много важна, а рецептата за най-пухкавата и вкусна баница имам от моята комшийка (която между другото е македонка).

Само като я видях в тавата, ми идеше да я изям с очи – такова съвършенство е! За вкуса изобщо няма да говоря – направо изхвърлих всички стари рецепти за баница и от тук нататък я приготвям само по рецептата на комшийката! Опитайте и вие – ще останете възхитени:

Продукти:

1 пакет готови кори

3 яйца

1 суха мая

2 чаши топло прясно мляко

2 чаши топла вода

1 ½ – 2 чаши олио (смес от олио и масло)

Плънка по желание: сирене и яйца, спанак, месо…

Приготвяне:

Пече се на 150 градуса около 10 минути, след което се пече на 180 градуса до приятен загар. Вижте процедурата във видео рецептата:

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?