Горещи новини

Мощна молитва към Свети Йоан Предтеча преобръща живота към добро

Мощна молитва към Свети Йоан Предтеча преобръща живота към добро

Познаваме Свети Йоан Предтеча като единственият новозаветен пророк. Той кръщава Иисус Христос. Но Свети Йоан Предтеча е голям помощник на хората

Г-жа Димитринка Добрева ни изпрати тази молитва. Тя ни помоли да я споделим с нашите читатели. Г-жа Добрева ни разказа как тази уникална молитва й е помогнала в труден момент.

Всичко започнало преди 5 години. Майката на г-жа Добрева се разболяла. Лекарите започнали да й правят всякакви изследвания, но не могли да открият от какво страда жената.

Майката започнала да се чувства заслабнала и без сили. Не знаели какво да направят.

Докато майката лежала в болницата, г-жа Добрева се запознала с жена от съседната стая. Тя й казала, че се научила да казва една молитва, от която се чувства спокойна, одухотворена и в хармония със себе си.

Г-жа Добрева си казала, че нищо няма да загуби, ако види каква е тази молитва. Прочела я един път и я показала на своята майка. Възрастната жена взела листа с молитвата и започнала да я чете по няколко пъти дневно. След 3 дни лекарите казали, че установили какъв е здравословният проблем на жената. Изписали лекарства и след 5 дни вече била вкъщи.

Майката на г-жа Добрева продължила да си казва молитвата, но нейната дъщеря съвсем забравила за нея. Две години по-късно от нищото в службата започнали да се случват различни проблеми. Набедили г-жа Добрева и я предупредили, че ще я уволнят.

Жената си харесва работата и казва, че е съвестен служител. Приела заплахата от уволнение като огромна обида и унижение. Просто не знаела какво да направи.

Отишла на гости в дома на своята майка. Била доста мълчалива, което не е характерно за нея. С усилие майката успяла да разбере какво терзае нейната дъщеря. Веднага се сетила за молитвата й я накарала да я чете.

Г-жа Добрева се прибрала в дома си видимо успокоена и разведрена. Сутрин и вечер четяла тази молитва. На четвъртия ден в службата станало ясно, че тя няма вина за проблемите. Други служители допускали грешки, заради които Димитринка едва не останала без работа.

Три години по-късно г-жа Добрева не престава да казва молитвата към Свети Йоан Предтеча и Кръстител. Тя съветва всеки, който има проблеми да започне да я чете и е убедена, че ще има положителен ефект.

Ето я и самата молитва:

Кръстителю Христов, проповедниче на покаянието! Не презирай мене, който се кая, но заедно с небесните войнства моли се на Господа за мене недостойния, който паднах в много грехове и се измъчвам от бурните помисли на моя ум. Изпълнен съм със зли дела и няма край моят греховен навик, и умът ми е прикован към земните неща.

Що да правя, не зная, и при кого да отида, за да бъде спасена душата ми, освен при тебе, свети Йоане, едноимен на благодатта, защото зная, че ти пред Господа след света Богородица си най-велик измежду всички родени на земята.

Ти се удостои да се докоснеш до главата на Царя Христа ­ Божия Агнец, Който взе греховете на света, моли Го за моята грешна душа, та поне отсега да понеса благото Му иго и да получа наградата с последните. О, Кръстителю Христов, досточтими Предтече, последни пророче, първи мъчениче, наставниче и учителю на чистотата и ближни Христов приятелю!

Тебе моля, при тебе прибягвам: не ме отхвърляй от твоята закрила, но подигни мене, падналия в много грехове. Обнови душата ми чрез покаяние, като с второ кръщение. Очисти мене осквернения от грехове и ми помогни да вляза в небесното царство, дето нищо нечисто не влиза.

Амин!

Твоят коментар

Be the first to comment on "Мощна молитва към Свети Йоан Предтеча преобръща живота към добро"

Какво мислите?