Home » KO4 STORY » Навремето мъж спасил две малки лъвчета. След 7 години се срещнали отново:
Навремето мъж спасил две малки лъвчета. След 7 години се срещнали отново:

Навремето мъж спасил две малки лъвчета. След 7 години се срещнали отново:

Няма нищо по-силно от връзката между вас и вашето любимо животно, особено когато сте им помогнали да оцелеят.

Някои хора посвещават целия си живот на спасяването на животни, просто от любов. Точно това прави и мъж на име Кевин Ричардсън.

Един ден, докато работел в Lion Park в Южна Африка, той видял майка лъв да отхвърля две от новородените си малки. Някои хора може би биха се уплашили да се доближат до двойката, но инстинктите на Кевин му казали друго.

Вместо да ги остави да бъдат взети и поставени в клетки или да бъдат отстреляни, той оставил малките в парка за диви животни, където те могат да процъфтяват на свобода. Целта на центъра била да отглеждат малки бебета като тези по начин, по който те могат да израснат като напълно самостоятелни възрастни без човешка помощ.

7 години по-късно на Кевин му предстояло отново да се срещне със спасените от него лъвчета, наречени Мег и Ейми, и разбираемо бил нервен от реакцията им.

Приятелство между човек и лъвВсе пак било минало много време, откакто се бил виждали, и той не бил сигурен дали ще го помнят.

Кевин избра да се приближи до лъвовете без колебание и, за наше щастие, записал срещата с GoPro. Докато лъвицата била във водата, тй се приближил до нея и я викал по име.

„Когато повикане Мег и тя се приближи с плуване и видях в лицето й: „Ако дойда при теб, най-вероятно ще ме уловиш?“. Тя ме погледна, аз я погледнах и се разбрахме. Ще си имаме доверие.”

Случилото се впоследствие било наистина невероятно – веднага щом разпознала кой е Кевин, лъвицата скочила и прегърнала спасителя си.

Кевин знае, че лъвовете са неговите „сродни души“ – те със сигурност ще продължат да имат тази специална връзка, независимо колко дълго са разделени.

Той е щастлив, че навремето е взел правилно решение, защото като нищо лъвовете можели да се окажат трофеи на нечий ловец.

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?