Home » ЗДРАВЕ » Направете си алкална вода за пречистване на тялото, лесно е
алкална вода за пречистване на тялото

Направете си алкална вода за пречистване на тялото, лесно е

Алкалната вода се пие само по време на строги хранителни режими, по време и след боледуване, но не и постоянно, казва Марион Нестле, научи КОЧ.

Ефективността и добрата работа на тялото зависи от киселинно-алкалния баланс. Лоша диета с високо съдържание на кисели продукти води до окисляване на тялото и пречи на нормалното функциониране на вътрешните органи.

За да поддържате оптималното ниво на рН , се препоръчва от време на време да добавяте към вашата диета алкална вода, и ето защо!

Марион Нестле е професор по хранене и обществено здраве в университета в Ню Йорк. Освен това тя е професор и по социология в Нюйоркския университет и гостуващ професор по хранителни науки в университета Корнел.

Марион Нестле списваше колоната „Хранителни въпроси“ за Сан Франциско Хроникъл от 2003 до 2010. Тя има собствен блого foodpolitics.com. Участва със свое мнение във филмите Super Size Me (2004), Food, Inc. (2008), Food Fight: The Inside Story of the Food (2008), Killer at Large (2008), In Organic We Trust (2012 г.) и други.

Днес ви предлагаме рецепти, препоръчани и изпулвани от професор Марион Нестле, с които лесно бихте могли да си направите алкална вода у дома.

ПРЕДИМСТВА НА АЛКАЛНАТА ВОДА

Освен факта, че тази вода помага да се нормализира киселинно-алкалното равновесие на тялото, тя има редица важни ползи за здравето на човека.

1. Използването на алкална вода е отлична профилактика на заболявания на храносмилателната система.

2. Тя помага за предотвратяване на много хронични заболявания, включително рак.

3. Алкалната вода предотвратява натрупването на свободни радикали в тялото, като по този начин отстраняван токсините.

3. Профилактичното използване на алкална вода нормализира рН на кръвта и процесите на движението на кръвта.

4. Алкалната вода хидратира всяка клетка в организма и предотвратява преждевременното стареене.

1. Рецепта за алкална вода с хималайска сол и лимон.

В литър и половина вода се добавя сока на един лимон и хималайска сол на вкус. Много добре ще ви се отрази тази вода, ако успеете да изпиете поне 2 чаши сутрин, преди закуска.

2. Класическа рецепта за алкална вода

В литър и половина вода се добавя чаена лъжичка сода и един лимон, нарязан на парчета.

3. Най-лесният метод за получаване на алкална вода – чрез преваряване

Този метод за получаване на алкална вода е доста елементарен. Водата трябва да се вари в продължение на 5 минути. По този начин се увеличи рН-то на водата от 7.2 на 8.4. Преварената вода е най-добре да се съхранява в съд с капачка на хладно място.

Особеното на алкалната вода е факта, че тя не се пие в големи количества. Две чаши на ден са напълно достатъчни.

Консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете да употребявате алкална вода, ако спазвате нарочна диета с включени в нея алкални храни.

lekuvai.bg

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?