Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Пародонтозата – кошмарът на мнозина, е лечима с това народно средство
Пародонтозата е лечима с къпини

Пародонтозата – кошмарът на мнозина, е лечима с това народно средство

Пародонтозата – кошмарът на мнозина, е лечима не само с медикаменти, но и с природни средства, научи ko4. Проблемът е, че пациентът трябва да е много упорит, тъй като рецептите с билки изискват постоянство, но пък не оказват странични ефекти. 

Къпината е отлично средство срещу това заболяване. Една шепа корени от полска къпина, измити и нарязани на ситно, се варят в 1 л вода, докато течността остане 1/2 литър.

След като изстине, се прецежда и зъбите са жабурят по 4-5 пъти на ден. Класика при разклатени зъби е отварата от смрадлика и лайка. Една супена лъжица суха смес се залива с половин литър вряла вода. Добавя се чаена лъжичка сода и се изчаква запарката да се охлади. С нея пациентът се жабури, като задържа по-продължително време течността към венците. Процедурата се прави поне два пъти – сутрин и вечер, не по-малко от 5 минути.

Петър Дънов пък препоръчва лечение с вино и изкиснато сирене. Той съветва по-често да се жабурим с виното и да похапваме повече изкиснато сирене. При напреднала пародонтоза лечението с билки не може да помогне. Ако не е била провеждана терапия, едва ли би имало резултат и от обичайните лечебни процедури като премахване на зъбна плака и зъбен камък, лечение на гнойни огница и почистване на джобове във венците. Бедата е в това, че в този напреднал стадий сериозно са засегнати корените на зъбите, тъканта на венеца и самата кост.

Деструктивните процеси и изтъняването на костта правят зъбите подвижни, хигиената в устната кухина се поддържа трудно, променя се захапката. Ако процесът с оголването и разклащането на зъбите в последния стадий на пародонтоза все още не е обхванал целите челюсти, има смисъл да се провежда терапия за овладяване на процеса.

Ретро

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?