Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Настъргвам 5 моркова, добавям брашно, яйца и не мога да си представя празниците без тази ВКУСОТИЯ: Най-големият ФАВОРИТ на масата!
Настъргвам 5 моркова добавям брашно яйца и не мога да си представя празниците без тази ВКУСОТИЯ: Най-големият ФАВОРИТ на масата!

Настъргвам 5 моркова, добавям брашно, яйца и не мога да си представя празниците без тази ВКУСОТИЯ: Най-големият ФАВОРИТ на масата!

Малцина биха казали, че обикновените моркови могат да бъдат толкова вкусни.

Тайната, разбира се, се крие в начина, по който го приготвяте.

Днес ви предлагаме една страхотна празнична рецепта за мека и вкусна Морковена руладина, която буквално ще превземе празничната трапеза.

Празнична морковена руладина

Продукти:

  • 600 г настъргани моркови (аз получих това количество от 5 бр. моркови)
  • 5 яйца
  • 1 ч. л. сол
  • 20 г масло
  • 40 г обикновено брашно

Пълнеж:

  • 200 г топено сирене
  • 50 г наситнен копър

Приготвяне:

Измийте и почистете морковите.

След това ги настържете в купа.

Разтопете маслото на котлон или в микровълнова фурна и го добавете към морковите.

Оставете да къкри за около 20 минути, разбърквайте редовно.

Свалете от котлона и оставете да изстине.

През това време разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг.

Към изстиналите задушени моркови добавяме жълтъците, брашното и твърдия сняг от разбити белтъци.

Изсипете сместа върху тава, постлана с хартия за печене.

Печете на 180 °C (аз пекох с вентилатор) около 20 минути.

Оставете да изстине.

Междувременно ще приготвим пълнежа:

Смесете сиренето с нарязания копър в купа.

Обърнете охладеното тесто върху хранителното фолио и отлепете хартията.

Разстелете плънката и навийте на руло с помощта на фолио.

Приберете рулото в хладилника за 60 минути.

Нарежете и се наслаждавайте.

морковена руладина

Желаем ви добър апетит! 🙂

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?