Новините на фокус
Home » ЗОДИИ » На 24 април изгрява мистичната Луна на Скорпиона: започва ОПАСНА ТРАНСФОРМАЦИЯ, предстои хаос!
Mistichna Luna na Skorpiona

На 24 април изгрява мистичната Луна на Скорпиона: започва ОПАСНА ТРАНСФОРМАЦИЯ, предстои хаос!

Енергията на Скорпион, подсилена от пълнолунието, ни принуждава да се освободим от материалните привързаности, носи ни изпитания, борба, но и триумф и победа, ако успеем да преодолеем лична криза.

На 24 април пълнолунието е в знака Скорпион. Това е знак на водния елемент, той има фиксирани качества и следователно е по-свързан с емоционалната сфера на човека, тайните на подсъзнанието.

Скорпионът е най-силният и издръжлив знак от Зодиака, отговарящ за въпросите на живота и смъртта, сексуалната сфера, огромните пари и власт, казва астрологът Марина Скади (Марина Соколова).

Плутон е управител на пълнолунието на 24 април, в този ден той е на върха на напрегната конфигурация „тау-квадрат“ със Слънцето и Луната, започвайки опасни процеси на трансформация.

Неприятните събития, които ще се случат в рамките на плюс/минус 3 дни преди и след пълнолуние, ще подскажат в кои области е настъпил енергиен застой.

Това означава, че е дошло времето съзнателно да направите някои промени, а не да оставяте всичко да върви както трябва – без усилия проблемът няма да изчезне от само себе си.

пълнолуние в Скорпион

На 24 април настъпва силно пълнолуние в Скорпион, така че ако не направите промяна сами някъде, природата ще го направи вместо вас. Това е времето да се отървете от миналото и ненужните неща, време да разкъсате стари връзки. Негативност във всички области на жизнените повърхности. Който се справи достойно с обстоятелствата, ще преодолее криволичещия път към върха, който за всеки е различен.

Вторият управител на Скорпион е неконтролируемият Марс, който засилва личната амбиция, решителност и съревнование. Планетата активира точки на човешка криза, които са и точки на растеж. В деня на пълнолунието Марс срещу негативната кармична точка – Черната луна, задава най-болезнените въпроси. Всяка криза съдържа изпитание и следователно победа и преход към ново ниво. Всички изпитания, през които трябва да преминем, служат за нашето пречистване и развитие на Духа.

В следващите дни преди и след пълнолунието на 24 април хората са склонни да се държат агресивно, опитвайки се по всички възможни и невъзможни начини да постигнат желанията и целите си. В лунната астрология моментът на пълнолуние съответства на Марс, символизиращ активна движеща сила, голяма жажда за живот и страст. И много хора се ръководят от мотото: „всичко или нищо“.

Скорпион е древно зодиакално съзвездие, включено в каталога Алмагест на звездното небе на Клавдий Птолемей. Намира се изцяло на Млечния път. Съзвездието Скорпион се състои от ярки звезди и има характерен модел, в който се отгатва формата на Скорпиона. Истинският връх на съзвездието е ярката звезда, червеният свръхгигант Антарес, което на гръцки означава „съперник на Арес (Марс). Диаметърът му е 700 пъти по-голям от този на Слънцето, а светлината му е 9000 пъти по-интензивна.

Интересен обект в Скорпион е най-мощният дискретен източник на рентгеново лъчение – неутронната звезда Скорпион Х-1 и нейният спътник, звездата-компаньон, чиято материя се поглъща активно от първата. Представителите на зодия Скорпион също са склонни към постоянна самокритика, а пълнолунието в този знак засилва подобни процеси.

Специалната сила на привличане, естественият магнетизъм на Скорпиона, се пренася върху Луната в този знак, образувайки специален психологически климат в дните на априлското пълнолуние. Има тревожни настроения, случващото се предизвиква страх. Но в същото време пленява забраненото, мистичното и тайното. Луната в Скорпион е намаляваща, това е най-уязвимата позиция на нощното светило, а в личните хороскопи проявява склонност към самоунищожение. Инстинктът за самосъхранение е почти напълно заменен от жаждата за власт.

На фона на ретрограден Меркурий (1-25 април) се правят повече грешки, включително и такива, които водят до непоправими последици. Меркурий се движи през Овен и този зодиакален знак, подобно на Скорпион, се управлява от войнствените планети Марс и Плутон. Пълнолунието на 24 април има мощен арсенал от влияние върху заобикалящата действителност.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?