Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Не ви ли е срам, пенсионерите кретат със 7 лв. на ден!
Не ви ли е срам пенсионерите кретат със 7 лв. на ден!

Не ви ли е срам, пенсионерите кретат със 7 лв. на ден!

Господа управляващи, за пореден път показахте истинското си лице и отношение към българския пенсионер.

Разбираме ви, вие сте така заети с разпарчетосването на държавната баница, че ни чувате, ни виждате стона и хала му. Затова е редно към вас да потекат хиляди въпроси. Но болшинството си мълчи, търпи и не вярва на думичка ваша. Въпреки това, господа, докога ще лъжете и заблуждавате тази категория хора?

Някога замисляли ли сте се колко от тях получават полагащата им се изработена пенсия? Работили по 40-50 години, осигурявали се, но ограбени от безсъвестни управници, днес изнемогват. Не ви стигна това, та измислихте „допълнителни“ пенсионни фондове, за да се краде повече. Как подпомагате тези хора?

Не е ли срамно и докога най-бедното съсловие ще поддържа и държава, и комфорт, и рахатлък? Да, полагащите ни се пенсии са изработени от нас и не смейте да говорите, че те са „тежък товар“.

Този 40-50-годишен човешки труд е честен и съвестен за разлика от вашия (ако изобщо може да се нарече труд). Не се срамувате от факта, че след като нагушат ВИК, Енергото, частните аптеки, на бедните пенсионери им остават по 7 – СЕДЕМ, лева на ден! И как да оцелеят с тях, като те стигат за малко хляб, 2 яйца, 2 кренвирша, 1 вафла, 1 ябълка. Такова „меню“ ви е чуждо, нали?

А давате ли си сметка, че една трета от населението е в риск от бедност и социално изключване (данни на Евростат). Не разбрахте ли, че пенсионерите не са банка, която можете да фалирате и окрадете? И как става така, че от 9 млн. през 1989 г. днес падаме под 6 млн.?

Как става така, че външният ни дълг през 1994 г. е 5 млрд. и 270 млн., а вече става 50 млрд.? Народът намалява, все по-беден става, но дълговете растат. За какво и за кого са тези кредити, теглени на ангро? Докога едни ще ги теглят, а ние, децата и внуците ни ще ги изплащат?

Господа, много станаха пробойните, от които тече грабеж, наглост и вонеж! Ако вие не спрете, ще ви спре народът!

  Валерия Стефанова, Лондон

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?