Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Ученичка спасява сираци по Коледа
Ученичка спасява сираци по Коледа

Ученичка спасява сираци по Коледа

Коледно чудо сътвори 17-годишната Аделина Катрева за девет деца, останали без родителска грижа. Младата великотърновка направи емоционален подарък на сирачетата от Центъра за настаняване от семеен тип „Вяра, Надежда и Любов“ в Златарица, научи „България Днес“.

Ученичката от Профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново успя да събере 25 пълни догоре торби с дрехи за подрастващите. Помогнаха и нейни съученици и граждани на старата столица.

Младото момиче е с голямо сърце
Младото момиче е с голямо сърце

„Аделина е прекрасен млад човек. Участва активно в инициативата „Подари топлина“ между 2 и 5 декември. Събираше дарения в къщичка на коледния базар в парк „Марно поле“ и заразяваше околните с добрината си“, споделят пред вестника доброволците от „Ротари клуб“ – Велико Търново.

От тази година момичето с огромно сърце е президент на клуб „Интеракт“ – младежкия отдел на доброволческата организация. С благотворителни инициативи се занимава от 5 години, а за центъра в Златарица разбира от свой приятел. Веднага решава да създаде своя инициатива и бележи голям успех.

„Събраха се 25 торби с дрехи. На 16 декември зарадваха младежите от центъра, които са на възраст от 5 до 17 години. Аделина беше подготвила и развлекателна програма. Имаше скечове, изиграни от ученици, артработилница и викторина“, допълват от „Ротари клуб“.

С помощта на възпитателите си и клуб „Интеракт“ Катрева прави и няколко инициативи в гимназията си. Миналата учебна година например момичето организира акция за набиране на дрехи за украински деца, която отново бележи успех.

Доброволците от "Интеракт" даряват усмивки
Доброволците от „Интеракт“ даряват усмивки

Аделина вярва силно в това, че да помагаш на хората, трябва да стане нормално човешко поведение, а не да бъде хвалено, когато се прави от шепа хора. Новото й хоби е обвързано и с възрастните хора. Девойката отстъпва място на баби и дядовци в градския транспорт. Говори си с тях и им помага с дребни задачки, които не костват нищо за нея, но за пенсионерите е нещо много.

Браво на момичето с добро сърце!

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?