Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Никога не бях опитвала тиквички по този начин! Правя ги няколко дни подред, не спираме да ги ядем:
Никога не бях опитвала тиквички по този начин! Правя ги няколко дни подред не спираме да ги ядем:

Никога не бях опитвала тиквички по този начин! Правя ги няколко дни подред, не спираме да ги ядем:

Никога не сте опитвали тиквички по този начин! Правя ги няколко дни подред, не спираме да ги ядем – опитайте и вие! Всеки търси тази неустоима рецепта с тиквички.

Тази е хем бърза, хем лесна, хем необичайно вкусна. Ето какво ви трябва, за да си приготвите неустоимите Фрикадели от тиквички :

фрикадели от тиквички

Фрикадели от тиквички

Продукти: 

  • 1 голяма тиквичка
  • 1 картоф
  • 1 малка глава лук
  • 2 яйца
  • 1 чаша (200 мл) галета (хлебни трохи)
  • 50 г сирене фета

Подправки:

сол

черен и червен пипер на прах

магданоз

1 скилидка чесън.

Сос:

  • 2 лъжици заквасена сметана
  • малко сол и черен пипер
  • половин лъжица оцет или лимонов сок
  • 1 лъжица магданоз
  • 1 скилидка чесън по желание

Приготвяне: 

Обелете и настържете тиквичките, след това направете същото с картофите. Подправете с малка лъжичка сол, разбъркайте с ръка, за да се разпределят и оставете малко да си пуснат сока.

отцедени тиквички

След това прецедете зеленчуците през гевгир. Към отцедените зеленчуци добавете две яйца, една чаша галета (брашно), ситно нарязан лук (една малка глава), фета или друго сирене и подправки на вкус.

тиквички с галета

След това се добавят ситно нарязан чесън, ситно нарязан пресен магданоз, след което всичко се разбърква добре или е най-добре да се омеси на ръка. Ако е необходимо, добавете още малко галета или брашно, ако смятате, че сместа е много мека.

подправки към тиквичките

Ръчно загребвайте и оформяйте бургери/кюфтета/фрикадели с желания от вас размер и ги подреждайте върху поръсена с галета чиния. В тиган се налива олио (колкото да покрие дъното) и се загрява на умерена температура.

смес тиквени кюфтета

тиквени кюфтета с галета

Запържете фрикаделите на умерена температура. Щом ги сложите в олиото, намалете температурата и ги покрийте с капак. Гответе ги така 5 минути, след което щом се запекат отдолу внимателно ги обърнете.

тиквени фрикадели в тигана

Запържете ги от другата страна под капак за още 5 минути. Извадете ги в чиния, покрита с хартиена салфетка и ги поднесете с вкусен сос.

фрикадели от тиквички рецепта

 

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?