Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » От 20 години боядисвам великденски яйца, както са ме учили нашите баби и всеки път стават прекрасни!
Ot 20 godini boqdisvam taka qicata kakto sa me uchili babite

От 20 години боядисвам великденски яйца, както са ме учили нашите баби и всеки път стават прекрасни!

Забравете традиционното химическо боядисване на яйца и открийте метод за създаване на уникални мраморни яйца само с естествени съставки.

Всичко, от което се нуждаете за този лесен процес, са люспи от лук и цветове от хибискус.

Инструкции за боядисване на яйца:

Първо подгответе необходимите материали: люспи от лук, сушени цветове от хибискус (можете да вземете чай), трапезен оцет, марля, конец и листове хартия за опаковане (обикновена офисна хартия ще свърши работа), както и подходящ съд.

Нарежете люспите на лука и нарежете хартията на равни квадратчета.

За да започнете, потопете яйцата в оцет, след това ги увийте в готова хартия с парчета люспи от лук, увийте ги в марля и ги закрепете с конци. Готовите яйца се поставят в тенджера, добавят се останалите люспи от лук и листове хартия и всичко се залива със студена вода.

Посолете малко водата и добавете хибискус. Изчакайте водата да заври и варете яйцата на слаб огън за 10 минути.

Оставете яйцата да се охладят директно във водата за около час. След това ги изплакнете внимателно под студена вода, отстранете марлята и внимателно подсушете яйцата.

За да добавите блясък (ако желаете), можете леко да намажете яйцата с растително масло. Така ще получите готови мраморни яйца!

Допълнителни препоръки:

Колкото повече люспи от лук използвате, толкова по-ярък и наситен е цветът на яйцата. За да постигнете отчетлив мраморен ефект, изберете тъмни сортове хибискус. Натриването на яйцата със зехтин ще им придаде допълнителен блясък.

Бъдете креативни и опитайте различни комбинации и нюанси, за да създадете свое уникално великденско произведение на изкуството. Мраморните яйца не само ще украсят вашата празнична трапеза, но и ще се превърнат в символ на прераждане, пролетно обновление и радост.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?