Home » БЪЛГАРИЯ » Паника във Враца: Седмокласници за малко не получиха инфаркт
Паника във Враца Седмокласници за малко не получиха инфаркт
Паника във Враца Седмокласници за малко не получиха инфаркт

Паника във Враца: Седмокласници за малко не получиха инфаркт

Двама ученици от Враца са закарани в прединфарктно състояние в МБАЛ “Христо Ботев“. Причината – прекомерна употреба на енергийни напитки. Едното от момчетата, на което му е прилошало в училище е ученик в седми клас, съобщава Zovnews.com.

Момчето е застинало, спряло е да говори и е започнало да се бие по гърдите. От училището са извикали линейка, а по-късно е станало ясно, че непълнолетният е изпил 10 енергийни напитки, а по всяка вероятност е пушил и трева.

Още на следващия ден втори ученик е бил в прединфарктно състояние и отново се е наложило да бъде извикана линейка. Момчето е в осми клас със слухов апарат.

На него му е прилошало със същите симптоми, след като е изпил повече от 2 литра тонизираща напитка, модификация на Кока-Кола.

Учителите коментираха, че родителите трябва да разговарят с децата си, особено в тази възраст. Навсякъде около училищата се продават свободно енергийни напитки и никой не може да спре децата да си ги купуват.

Дали обаче дилърите на дрога имат свободен достъп до „плячката“ си, това може да отговори единствено полицията, която, както знаем, от директора на Областното управление има много засилен контрол около училищата.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?