Home » ЗА ДАМИТЕ » ПОКЛОН! Депутатката Екатерина Захариева осинови дете
ПОКЛОН! Депутатката Екатерина Захариева осинови дете

ПОКЛОН! Депутатката Екатерина Захариева осинови дете

Бившият министър на външните работи и депутат от ГЕРБ – Екатерина Захариева, е осиновила дете, научи Ко4.

Изненадващото разкритие народният представител направи от трибуната в парламента, като разкри и детайли около сдобиването с наследник.

„Аз имам личен опит от такъв курс, защото съм осиновител. Беше по време на най-тежките условия на ковид. Бях впечатлена от професионализма. Беше онлайн, но отговориха на доста голяма част от въпросите, които лично имах, както, предполагам, и всеки осиновител. Дори и за решението и преценката на органите след това дали да те впишат в регистъра, защото чисто формално може да отговаряш на условията – да нямаш заболявания, да имаш доходи, но психически да не си подготвен за тази стъпка“, вдигна завесата на личния си живот Захариева.

Ексминистърката с мъжа си Ангел
Ексминистърката с мъжа си Ангел

Ексминистърката има 17-годишен брак с архитекта Ангел Захариев, но двамата нямат деца. Със смелата и благородна постъпка на осиновяването семейство Захариеви вече се радват на наследник, като депутатката не разкрива дали става въпрос за момче или момиче, както и на каква възраст е.

Захариева ходи по стъпките на колежката си от ГЕРБ Деница Сачева, която преди десет години осинови момченце – Виктор.

Сачева е първият политик, който призна, че е осиновил дете и че всъщност винаги е искала майчинството й да протече така. Разкрива го за пръв път в личния си блог, като не крие, че в семейството й това не е първият случай. И че именно синът й я превръща в човека, който е.

Сачева чака една година, за да се събере с Виктор
Сачева чака една година, за да се събере с Виктор

„Винаги съм знаела, че ще осиновя дете. Майка ми е осиновена. Знам прекрасно, че хората се свързват с любов, а не с кръв“, споделя депутатката. Сачева разкрива, че решила да осинови дете на 39 години. Записала се на специално училище, за да й помогнат да възприеме как да се грижи за дете, което повечето хора наричат „чуждо“.

„Взех решението, че ще подам документи за осиновител, на 39 години. Посрещнах 40-ия си рожден ден в група с 30 души съвършено непознати. В училище за родители, кандидат-осиновители. Всеки един от тях беше много интересен човек, със своята си съдба, очаквания, разбирания, тревоги и надежди“, спомня си социалната шефка.

И признава, че „след това обаче започна голямото чакане“, което продължава повече от година. Бъдещият й син е изоставен едва на десет дни в дом за социални грижи.

През 2015 г. Захариева бе назначена за правосъден министър, а година по-късно заедно с колежката си в ГЕРБ Сачева, тогава зам.-министърка на труда и социалната политика, започнаха да работят по промени в Семейния кодекс, с които да се улесни разкриването на тайната на осиновяването и това да става по административен път, а не след съдебно решение.

Източник: България днес

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?