Home » БЪЛГАРИЯ » ПОКЛОН! Пловдивски ресторант раздава безплатен топъл обяд на хора в нужда
ПОКЛОН! Пловдивски ресторант раздава безплатен топъл обяд на хора в нужда

ПОКЛОН! Пловдивски ресторант раздава безплатен топъл обяд на хора в нужда

Пловдивски ресторант стартира благородна кауза, свързана с топъл обяд за възрастни и нуждаещи се хора, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Собственикът на „Трио“ – Дони Иванов ни разказа повече за инициативата.

„Идеята ни дойде от това, че много възрастни хора нямат никаква финансова възможност. За жалост държавата ни ги е докарала до там да броят стотинките си. Заедно с баскетболен клуб „Академик“ решихме да го направим. Голямото ни желание е да постигнем ефекта „Предай нататък“. Искаме да провокираме хората по един или друг начин да правят добро.“

Всяка сряда от 14,00 до 15,00 часа хората могат да отидат до заведението и да получат безплатно своя топъл обяд.

Иванов ни сподели, че няма да остави никого гладен и ни разказа как е преминала първата сряда от инициативата.

„Приготвили бяхме 100 порции от които раздадохме само 30, но се надяваме, че с повече отзвук ще дойдат повече хора. Посетилите ни не вярваха, че ще го има това нещо. Някои от тях изпитваха срам. Всеки един човек си има някакво его, но бяха щастливи“, допълни той.

Собственикът ни увери, че кампанията няма да е еднократна акция. Иванов ни сподели, че много хора са проявили желание да помогнат с хранителни продукти или с парични средства. За момента заведението иска само да отговаря за каузата, но обмислят скоро да направят втори ден от седмицата, когато да раздават обяд.

„Ние не взимаме пари на възрастни хора. Това ни е политиката. Те са дали достатъчно на обществото. Нека и ние дадем на тях.“, допълни той.

От ресторанта имат идея около коледните празници отново да дадат обяд на хората в нужда, дори и денят да не е сряда.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?