Home » БЪЛГАРИЯ » Поклон! Почина съпругата на големият Иван Балсамаджиев
Поклон! Почина съпругата на големият Иван Балсамаджиев

Поклон! Почина съпругата на големият Иван Балсамаджиев

Почина съпругата на актьора Иван Балсамаджиев – Десанка Балсамаджиева. За това съобщи синът им Ангелин в своя фейсбук профил.

„Отиде си майка. В типично неин стил се разбра със смъртта и ни изчака да посрещнем новата година, за да не ни занимава със себе си. При нея нямаше сиво. „Удряше“ право в брадата, когато не беше съгласна и закриляше като един рус ангел, когато обичаше. Заля ме с любов през живота ни. Една такава ненормална, дори нелогична, неистова любов…

Отиде си майка. Бавно, мъчително, тежко и болезнено. Точно като тате. Едва няколко дни преди днешния черен вторник душата й се отдели, за да я почака горе. Беше с бистър ум, но с разкашкано тяло. Майка остави след себе си диря, пълна с добро.

Благодарен съм на всички, които бяха до нас в тежките месеци! Те знаят кои са. Не се сърдя на тези, които избраха да си спестят тревогите! Те знаят кои са.“

Поклонението ще бъде на 4 януари (четвъртък), от 14:00 часа на Централните софийски гробища.

„Който иска да си каже сбогом с моята сладка сръбкиня, е добре дошъл. Хвала тебе, душо моя – ти живя обичана“, пише още Ангелин Балсамаджиев.

Иван Балсамаджиев е женен за Десанка Павлович, дъщеря на режисьора Жарко Павлович. Синът им Ангелин завършва маркетинг в УНСС и след това режисура в НАТФИЗ. Поставя 6 пиеси, в три от които главните роли поверява на баща си. Самият Иван Балсамаджиев умира на 57-годишна възраст в София на 3 април 2010 г.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?