Home » ЗДРАВЕ » Покълналият чесън е много по-полезен от обикновения: От куп болести пази и служи за подмладяване
Покълналият чесън е много по-полезен от обикновения

Покълналият чесън е много по-полезен от обикновения: От куп болести пази и служи за подмладяване

Повечето от нас, разбира се, изхвърлят породения чесън, защото вярват, че е загубил всички свои полезни свойства.

Но това е огромна грешка, тъй като кълновете от чесън съдържат много антиоксиданти, като алицин, алилин и алилдисулфид. По този начин, покълналият чесън е много по-полезен от нормалния чесън. Ето ползите от покълналият чесън:

Укрепва имунната система
Той осигурява високо съдържание на антиоксиданти, покълналият чесън засилва имунната система и предотвратява настинките и инфекциите.

Подпомага здравето на сърцето
Покълналия чесън съдържа фитохимикали, които потискат активността на канцерогени, и подобряване на функцията на ензими и по този начин възпрепятстват образуването на плака, което води до инфаркт и сърдечно-съдови заболявания, така че да поникнат чесън ви защитава от такива животозастрашаващи болести.

Предотвратява появата на сърдечен удар
Чесънът е пълен с вещества, които разширяват артериите и предотвратяват съсирването на кръвта. Също така е богат на фитохимикали, които инхибират активността на химикалите, образуващи тромби, и по този начин предотвратяват инсулт.

Помага с отравяне с храни
Антиоксидантите в покълналия чесън се борят с вирусни и гъбични заболявания, помагат в случай на хранително отравяне, успокояват спазмите и диарията, и предлагат голямо разнообразие от други ползи за здравето.

Действа като превенция на рака
Този полезен растителен продукт е богат на минерали, витамини и други хранителни вещества, така че ефективно предотвратява увреждането, дължащо се на свободните радикали.

Стимулира производството на фитохимикали, които предпазват от развитието на злокачествени клетки и инхибират активността на канцерогените. Високото съдържание на антиоксиданти също помага да се предотврати тази смъртоносна болест.

Предотвратява преждевременното стареене
Антиоксидантите в чесъна ефективно се борят със свободните радикали в организма и по този начин предотвратяват преждевременното стареене и появата на бръчки.

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?