Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Половинка кайма и няколко картофа, и вечерята е готова (РЕЦЕПТА)
Половинка кайма и няколко картофа

Половинка кайма и няколко картофа, и вечерята е готова (РЕЦЕПТА)

Както винаги ние от Ко4 залагаме на вкусните и лесните рецепти, защото знаем, че времето е ценно и вече за съжаление все по-малко ни остава от него, а защо да го прекарваме в кухнята като може да го споделим с любимите хора

Приготвяне: 30 мин; Готвене: 60 мин; Общо: 90 мин; Хранителна стойност: 500 kcal

Когато обичайните кюфтета вече са ви писнали идваме ние на помощ с поредната оригинална и вкусна рецепта – обелвате 4 картофи,  лук и изваждате от хладилника кашкавал и майонеза, за да направите това ястие.

Моята тъща сподели рецептата за тези кюфтета от мляно месо и съм й много благодарен за това. 

Ястието се приготвя не трудно, но се оказва много вкусно и задоволително. И най-приятното е, че с това ястие с един замах имате 2 попадения: ще спестите време, тъй като не е необходимо да приготвяте гарнитура за тях поотделно, а ще изненадате семейството с необичайна вечеря.

бърза и лесна вечеря

Кюфтета във фурна

Днес Ко4 ще ви разкаже как да си направите пържени кюфтета във фурна. Невъзможно е да се откъснете после от тази рецепта!

СЪСТАВКИ

500 гр. мляно месо
300 гр. картофи
4 яйца
200 гр. лук
50 гр. майонеза
150 гр. кашкавал
сол, черен пипер на вкус

бърза и лесна вечеря

ПОДГОТОВКА

Един от елементите на пълнежа е картоф. Благодарение на него не е нужно да приготвяте гарнитура за тези необичайни кюфтета.

Картофите трябва да се сварят предварително. Охладете картофите и настържете на едро ренде, след това поставете в удобна купа, добавете една супена лъжица майонеза, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.

бърза и лесна вечеря

Обелете лука и фино нарежете, след което изпържете в растително масло до златисто – кафяво.

бърза и лесна вечеря

Сварете яйцата, охладете и облете, нарежете на кръгчета

Настържете кашкавалът на фино ренде.

бърза и лесна вечеря

Сложете лист за печене с хартия и след това намажете с малко количество масло или олио. Поставете нарязани под формата на тънки таблетки, с дебелина не повече от 1 сантиметър. Опитайте се да направите плоски кюфтета с еднакъв размер, оставяйки малко свободно пространство между тях.

бърза и лесна вечеря

Сложете пържен лук върху тях, а след това яйце с майонеза. Следващият слой от настърганите картофи. Картофите могат да бъдат леко намазани с майонеза.

Поръсете с настърган кашкавал отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за половин час.

Това е всичко, кюфтета са готови. Приятен апетит!

Кюфтета с кашкавал – най-доброто решение за вечеря със семейството ви! Това ястие е удобно да служи за празнична трапеза или пък за съвсем нормална вечеря

Опитайте се да приготвите тези вкусни кюфтета, поръсете със зелен лук преди сервиране – консумирайте топли! Ястието е доста удовлетворяващо – божи дар за всяка домакиня.

Споделете чудесна рецепта с приятелите си в социалните мрежи, те ще ви благодарят за това!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

One comment

  1. Славчо

    Имате ли акъл бе хора? Час и половина готвене. Варене, рендане, печене, цял куп продукти? Това ли е бързата и лесна рецепта? Бързо и лесно означава 20-30 минути със запичането! А целта Ви е да ни накарате да отворим връзката за да си пробутате рекламите.

Какво мислите?