Приготвя се бързо, а вкусът се помни дълго – само редиш в тавичката и пъхаш във фурната

само редиш в тавичката и пъхаш във фурната

Казано е, че пътят до сърцето на един мъж минава през стомаха – няма по-вярно доказателство за тази максима от днешната рецепта.

Ако вече сте опитвали класическото месо по френски , просто трябва да оцените този шедьовър по достойнство. Месото под шуба , както е името на това изкушение, за разлика от прототипа си, не изисква гарнитура. В много ресторанти този тип ястия се поднасят директно в съда, в който са приготвени и се наричат „​​ тиганчета “ (нещо като нашите гювечета ).

Ето го и него: Месо под шуба

Продукти

1 кг. свинско месо
3 глави лук
3 домата
4 картофа
4 скилидки чесън
250 гр. кашкавал
зелени подправки на вкус
сол на вкус

Приготвяне

Пригответе съставките, без да ги смесвате. Нарежете месото на големи резени, поръсете със сол и пипер. Настържете картофите и кашкавала на едро ренде, нарежете лука на пръстени, а доматите – наполовина.
Намажете тавичка за печене с масло, след това поставете отгоре на слоеве месото, лука, настърганите картофи. Намажете доматите с майонеза и ги поставете върху картофите. Пъхнете във фурната и печете в продължение на 40 минути на 200 градуса.

Не изключвайте фурната. Извадете тавичката, поръсете ястието с нарязани зелени подправки и чесън, след което поръсете обилно с кашкавал. Печете във фурната още 5 минути.

Най-хубавото в тази рецепта е, че тя не е класическа и затова може да се приготви с всякакво месо. Само не забравяйте, че говеждото трябва първо да бъде добре мариновано. Препоръчваме ви да приготвите месото под шуба на порции и да го сервирате в съдчетата, където е било приготвено – идеално става в малки гювечета. Опитайте и непременно споделете резултата с нас!

Приятен апетит!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Приготвя се бързо, а вкусът се помни дълго – само редиш в тавичката и пъхаш във фурната"

Какво мислите?