Home » БЪЛГАРИЯ » Пророчицата от Осетеново леля Минка лекувала тайно Тодор Живков
Prorochicata ot Osetenovo lelq Minka

Пророчицата от Осетеново леля Минка лекувала тайно Тодор Живков

Минка Илинова е сред най-прочутите ни съвременни гадатели. Някои я наричат пророчицата от Осетеново, други – светица, защото е построила храм с лични средства в селото си, трети я смятат за наследничка на дарбата на Ванга. Двете се познавали и петричката гадателка често е споделяла болките си на нея.

При леля Минка, както я наричат местните, и до днес се стичат хора от близки и от далечни земи – да питат за съдбата си и да търсят лек. Самата Ванга приживе ѝ е оставила икони, поставени по-късно в църквата, направена със средства на ясновидката и нейното семейство.

През годините водили леля Минка да лекува Тодор Живков, проверявали дали може да открива заболявания, помагала на полицията да намира хора, съветвала и големци от чужбина. Една от интересните ѝ срещи била с министъра на финансите на Нигерия. Той дошъл притеснен, тъй като му липсвали чекове на голяма стойност. Човекът искал да разбере кой е крадецът. Оказало се, че са паднали между две бюра в кабинета му. За благодарност след това министърът поканил баба Минка на гости в Нигерия.

Тези, които са опирали до помощта ѝ, твърдят, че леля Минка прави чудеса, като тези на Дядо Влайчо. Скромната жена помага на всеки, който я помоли за помощ. Ако проблемът не е по силите ѝ, насочва пациента към правилния човек.

Съветите ѝ търсят хора със здравословни проблеми, жени, които страдат от безплодие, както и жертви на черна магия. Усетила, че е надарена със свръхспособности, още като дете, но нямала представа докъде се простират те. Често се случвало да предупреди някого за дебнеща опасност или да почувства, че някой има здравословен проблем. После се оказвало, че е била права.

Разбрала, че има ясновидски дарби при първата си среща с феномена от Рупите Ванга.

Пророчицата извикала Минка по име, докато чакала в двора пред къщата ѝ заедно с много хора. Петричката пророчица ѝ разкрила силата на захарта и ѝ  казала да я използва, въпреки че ще има хора, които ще я нападат, както и такива, които ще ѝ вярват. Баба Ванга заръчала на Минка в никакъв случай да не се отказва.

През годините двете се сближили. Ванга се обаждала на Минка по телефона по всяко време на денонощието, за да си говорят. Последната им среща била, когато пророчицата от Петрич била вече тежко болна. Тогава тя завещала на Минка две икони, заръчала ѝ да направи църква и да ги постави в нея.

Един ден баба Минка седяла близо до дома си, когато ѝ се явила Божията майка. Казала ѝ, че на това място е изпусната част от кръста, на който е бил разпънат Христос, затова то е свято и там трябва да се направи храм. Така и станало. Баба Минка обаче ходила по мъките дълго време, за да узакони благородното си дело.

Днес малкият храм привлича много богомолци, а иконите от леля Ванга заемат почетно място в него.

 

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?