Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Радев и Деси на море за 800 лева на нощ
Радев и Деси на море за 800 лева на нощ

Радев и Деси на море за 800 лева на нощ

По 800 лева на вечер ще струва лятната почивка на президента Румен Радев и съпругата му Десислава в резиденция „Евксиноград“.

Ако държавният глава и първата дама решат да прекарат 7 нощи в любимото място за отдих на властта, сметката за ваканцията им ще излезе солена – 5600 лева.

Справка на „Ретро“ показва, че цената за нощувка в прословутото „Слънчево бунгало“, част от резиденция „Евксиноград“, в което право да отмаря има само каймакът на политическия елит, ще струва 8 стотака на вечер в пика на сезона. Става дума за периода от 1 юли до 31 август. Именно в този промеждутък всяка година президентът и жена му предпочитат да си почиват на морето. С 50 лева по-евтина е нощувката от 1 до 30 юни и от 1 до 30 септември, когато се води слаб сезон и няма наплив от летовници.

Най-бюджетен пък е престоят там извън летните месеци, когато „Слънчевото бунгало“ се отдава срещу 700 лева на вечер. В него лукса да отсядат имат президентът, министър-председателят, председателят на Народното събрание, председателят на Конституционния съд, заместник-председателите на НС и вицепрезидентът. Датите за юли и август обаче били почти напълно заети.

Всички останали представители на властта също могат да си почиват на територията на резиденция „Евксиноград“, но в другите бунгала и хотелски сгради. Интересът за поредно лято е огромен, защото до края на май са подадени 320 заявки за резервации. По правилник и обикновени граждани могат да си запазят почивка там, но малцина успяват да се вредят, защото местата бързо се разграбват. Най-евтината оферта е 180 лв. на вечер, като гостите ще разполагат с двойна лукс стая в хотел „Манастира“, част от резиденцията. После се нареждат малките апартаменти в дом „Тунела“, които струват 200 лв. на нощ. Големите с един санитарен възел са съответно по 270 лв., а тези с две бани – по 320 на вечер.

Румен Радев и жена му
За цяла самостоятелна вила желаещите ще трябва да отделят по минимум 400 лв. Срещу толкова на нощувка се отдава вила №5, по-известна като „Кедър“. „Кипарис“ е 600 лв., а „Чинар“ удря останалите в земята по скъпотия – 700 лв., но второ лято е в ремонт. Обикновените бунгала са по 210 лв. на нощ, а тези със сауна – драстично по-скъпи – по 400.

Президентът и съпругата му са споделяли, че предпочитат Южното Черноморие, но откакто Радев владее „Дондуков“ 2, летуват уединено в „Евксиноград“, тъй като на плажовете на резиденцията външни лица не се допускат. Още преди първия си мандат като държавен глава Румен Радев е разказвал, че с жена му са посещавали често къмпинг „Делфин“ край Ахтопол, където плажът е див и има чудесни условия за гмуркане. Преди две години пък двамата с първата дама бяха хванати да плажуват на пуст плаж в Царево, но отново съпровождани от НСО.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?