Home » СВЯТ » Разтърсващо: 10-годишно момиченце се омъжи за най-добрия си приятел, но само 12 дни след това почина
Разтърсващо: 10-годишно момиченце се омъжи за най-добрия си приятел но само 12 дни след това почина

Разтърсващо: 10-годишно момиченце се омъжи за най-добрия си приятел, но само 12 дни след това почина

Мрежата вярва, че по тази история може да се направи филм.

10-годишната Ема Едуардс се бори дълго време с ужасната диагноза – левкемия. Родителите направиха всичко, за да излекуват дъщеря си. Заедно с тях момичето беше подкрепено от най-добрия си приятел Даниел Уилямс.

Скоро приятелството между децата премина в искрена любов и най-голямото желание на болната Ема беше да се омъжи за приятеля си и да имат три деца. Изглеждаше, че има цял живот време, за да сбъдне мечтата си, докато родителите на Едуардс не узнаха ужасна новина в края на юни 2023 г. – Ема имаше не повече от месец живот.

„Повечето деца искат да отидат в Дисниленд. Но Ема искаше да се омъжи, да стане съпруга и да има три деца“, сподели през сълзи майката на момичето Алина Едуардс в интервю за „Ню Йорк пост“.

Тогава бащата и майката не губят време, а решават да изпълнят желанието на момичето – да й организират истинска сватба. Този момент е заснет от американски телевизионни канали: бащата на Емили я води до олтара, където Даниел я чака.

болно момиченце

По време на сватбата Едуардс вече не може да ходи, движейки се на почивки в инвалидна количка. Церемонията се провежда по традиционен начин. Децата си дават обети и срамежливо се целуват.

Общо около стотина души присъстват на събитието и то се провежда в двора на къщата на бабата на Ема. Буквално 12 дни след сватбата момиченцето почива.

болно момиченце сватба

Тази история бе толкова трогателна, че доби огромна популярност в мрежата. Потребителите изразиха съчувствие към момичето заради болестта и благодариха на родителите й за празника.

„Първоначално ми се стори странно, но сега плача. Толкова е трогателно“, „Това момиченце заслужава щастие дори в последните минути“, „Тази история разплаква. Съчувствам на родителите “, са само част от коментарите на интернет потребители.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?