Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » В нощта на 12 срещу 13 август НЕБЕТО изпълнява ЖЕЛАНИЯ – погледнете нагоре, предстои зрелищен спектакъл!
В нощта на 12 срещу 13 август НЕБЕТО изпълнява ЖЕЛАНИЯ - погледнете нагоре предстои зрелищен спектакъл!

В нощта на 12 срещу 13 август НЕБЕТО изпълнява ЖЕЛАНИЯ – погледнете нагоре, предстои зрелищен спектакъл!

Всяка година между 17 юли и 24 август на Земята се случва един особен метеорологичен феномен – Персеидите, който е един от най-активните метеорни потоци в близост до нашата галактика. Това явление често създава впечатление за падащи звезди.

Най-високият пик на активност на Персеидите винаги е около 12 август, когато могат да се очакват до 60 метеора на час.

През 2023 г. пикът на Персеидите ще съвпадне с тънката, намаляваща Луна, създавайки сравнително тъмна нощ – идеални условия за наблюдение на този спектакъл в небето.

падащи звезди

Какво представляват Персеидите?

Персеидите са метеорен поток, произхождащ от кометата 109P или Суифт-Тътъл. По своя елиптичен път около Слънцето кометата губи частици и постепенно се разпада, оставяйки след себе си облак от прах и отломки.

През август Земята преминава през орбитата на кометата Суифт-Тътъл, докато се движи около Слънцето. Когато отломките от тази комета удрят земната атмосфера с висока скорост, те предизвикват ярки проблясъци на въздушни молекули, които ни приличат на падащи звезди.

Някои вярват, че ако видят „падаща звезда“, могат да си пожелаят нещо и е много вероятно желанието им да се сбъдне.

Според астролозите някои зодии имат основание да вярват, че този метеорен поток ще изпълни желанията им, дори и да не виждат небето.

Близнаци

Преди всичко Близнаците се стремят към лекота. Като въздушен знак, те обичат свободата и не искат да се чувстват ограничени или обременени. Напоследък усещат бремето на отговорностите и съдбата.

Персеидите ще им помогнат да се отърват от това бреме и ще им позволят да се отпуснат и да избягат от всичко. Това може да даде кураж за бъдещето и да покаже, че веднъж постигнатият успех може да бъде постиган отново и отново.

Везни

Персеидите ще покажат на Везните изхода от „задънената улица“, в която са се чувствали доскоро. Те ще почувстват, че са следвали очаквания и идеи, които не са непременно техни.

Като хора, които се стремят към баланс, за тях е важно да се харесат на другите, но те ще осъзнаят, че в крайна сметка всеки губи, ако самият той бъде пренебрегнат. Работата върху правилните убеждения и правилния вътрешен стремеж ще им позволи да процъфтяват и да станат велики хора за своите ближни.

Стрелец

Стрелецът може да не осъзнава някои мимолетни, неизпълнени желания. Това е идеалното време за тях да се отворят към нови преживявания, себе си и света. Сега те са отворени за експерименти, защото знаят, че могат да се поучат от негативния опит и няма да се разстройват много.

Въпреки че Персеидите може да не са ги довели до този момент, това ще им помогне да осъзнаят, че се освобождават най-добре, когато правят каквото искат сами.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?