Home » СВЯТ » Редно ли е да се ражда след 50-годишна възраст-Жена, станала майка на 58, казва какво мисли
Редно ли е да се ражда след 50-годишна възраст-Жена станала майка на 58 казва какво мисли

Редно ли е да се ражда след 50-годишна възраст-Жена, станала майка на 58, казва какво мисли

По-голямата част от жените рано или късно решават: „Искам да стана майка . „

Просто не всеки може да го направи. За съжаление желаната бременност не винаги идва. Съвременната медицина обаче позволява на дамите дори в доста зряла възраст да имат бебе. Точно това направи Каролин Нес, която стана майка на 58 години. Дали съжалява за решението си, разбираме по-нататък в материала.

ИСКАМ ДА СТАНА МАЙКА

Каролайн Нес е от Шотландия. Дълги години тя се опитваше да забременее, но не беше толкова лесно да го направи по естествен път. Лекарите вдигнаха рамене и предложиха на жената единствения възможен вариант. Но проблемът е, че тази процедура също има своите ограничения. И Каролайн просто не можеше да го задържи в Обединеното кралство поради зрялата си възраст.

Преди най-накрая да забременее и да има бебе, Каролайн се опитваше да има бебе в продължение на дълги 30 години. Тя беше омъжена, но връзката със съпруга й не се получи. На 40-годишна възраст, Каролайн беше решена да постигне своето.

Тя не успя да направи това в Обединеното кралство поради ограничения, свързани с процедурата за донорство на яйцеклетки. След това шотландката отиде в Индия, където правилата са малко по-различни. Там Каролайн успя да проучи база данни с различни донори. Сред жените тя избра млада 21-годишна индийка, а сред мъжете – евроамериканец.

Въпреки вече доста зрялата си възраст жената износи детето сама. Разбира се, имаше рискове, свързани както с бременността, така и с раждането. Каролайн обаче беше готова на всичко в името на желаното майчинство.

Момчето е родено в 37 седмица в резултат на планирано цезарово сечение. Сега Джавед е на 5 години, но все още не усеща разликата във възрастта с майка си. А самата тя често улавя любопитните погледи на минувачите. Всички я приемат за баба на момчето, но не и за майка.

Идеална възраст за майчинство

Разбира се, Каролайн вече мислеше какво ще се случи със сина й, когато тя си отиде. Кой ще се грижи за него? Първо, жената има по-малка сестра и тя ще вземе племенника си при себе си без допълнителни въпроси.

Второ, шотландецът има най-добър приятел. Тя е с 10 години по-млада от нея. Освен това жената присъства на раждането, защото тя, може да се каже, е един от най-близките хора за момчето.

И въпреки че Каролайн има план Б, тя няма да се пенсионира. Новосъздадената майка уверено заявява, че планира да живее щастливо досега. Тя е родена в семейство на столетници, така че просто трябва да се грижи за здравето си и да изпълни живота си със смисъл. Един от тях беше нейният любим син Джавед.

Има ли идеална възраст за майчинство? Без съмнение от гледна точка на физиологията е така. Живеем обаче във време, в което една жена може да стане майка буквално във всеки един момент. За това не винаги е необходимо да забременеете и да раждате бебе сами. Някой поема отговорност за дете от сиропиталище, например. И е прекрасно!

Основното е жената да има искрено желание да стане майка и всички необходими ресурси, за да осигури на детето всичко необходимо за щастлив живот. Днес има много примери, когато стават майки дори в най-зряла възраст. Често това се случва с публични хора.

Чудя се какво мислите за късното майчинство? Споделете вашите мисли в коментарите!

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?