Home » БЪЛГАРИЯ » Румен Радев: Руснаците са с нашата духовност и култура, това никой не може да го унищожи!
Румен Радев: Руснаците са с нашата духовност и култура това никой не може да го унищожи!

Румен Радев: Руснаците са с нашата духовност и култура, това никой не може да го унищожи!

Румен Радев продължава с дипломацията дори и след началото на войната в Украйна!

Румен Радев продължава да лавира между Изтока и Запада, за да може да извлече най-полезното и от двете страни. Едни го обвиняват, че е дългата ръка на Путин в България, а други казват, че е натовски генерал. За толкова време (6 г.) така и не се разбра твърдо той прозападен ли е или призточен.

Причината е, че ген. Радев опитва да следва българския интерес, без значение дали той е на запад или на изток. Ето защо осъди руската инвазия в Украйна, но в същото време осъди и Кирил Петков за спирането на руския газ у нас.

Българският президент храни добри чувства към руския народ и това си личи по всичките му изказвания. В едно от тях той дори обяви, че руснаците са като българите, пише Dailystandart.com.

„Българският народ обича Русия и това се вижда по всички социологически проучвания. Няма как това някога да се промени, защото с руснаците ни свързват духовност, култура и история. Това са връзки, които са незаличими.“, казва ген. Радев по отношение на руския народ.

Румен Радев иска България да има добри взаимоотношения с Русия

Той се надява, че правителството ще успее да намери адекватен заместител на руския газ. За такъв обаче ще признае само този, който е на същата или по-ниска цена, защото в противен случай България ще е на загуба, което е неприемливо за него.

Румен Радев се е заел и със задачата да върне руските туристи в България за това лято. Той е категоричен, че не може да се съгласи с премиера Петков, че украинците ще заместят руснаците подобаващо, затова е стартирал преговори с руския министър на туризма.

Нека припомним, че президентът на България, който в момента кара втория си мандат, от самото си встъпване в длъжност през 2017 г. до ден днешен се обявява против санкциите срещу Русия, което откровено дразни Запада. Единственият друг лидер на страна – членка на ЕС, който си позволява това, е унгарският премиер Виктор Орбан.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?