Новините на фокус
Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Селски пържоли в чеснов сос: Отдавна не сте хапвали по-вкусно нещо! Без врътня в кухнята, без излишна мръсотия:
Селски пържоли в чеснов сос: Отдавна не сте хапвали по-вкусно нещо! Без врътня в кухнята без излишна мръсотия:

Селски пържоли в чеснов сос: Отдавна не сте хапвали по-вкусно нещо! Без врътня в кухнята, без излишна мръсотия:

Едно изключително популярно ястие от селската кухня. Просто сложете всичко в тава за печене и изпечете…

Без врътня в кухнята, без продължителна подготовка, без мръсна кухня.

Готовите Селски пържоли в чеснов сос са чудесни на вкус, изпробва Ко4 – стават и за скъпи гости, и за домашна консумация.

Необходими продукти:

5 големи котлета
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 телешки бульон на кубче
половин литър вряща вода
100 мл бяло вино
сол, черен пипер, дафинов лист
олио, брашно за овалване

Приготвяне:

Почистете, измийте, подсушете, начукайте котлетите, посолете и подправете на вкус. След това ги оваляйте в обикновено брашно. Загрейте олиото и запържете котлетите до златисто. Когато се запържат, поставете в намазана с олио тава за печене и добавете няколко дафинови листа.

Сега запържете нарязания на ивици лук в олиото, на което сте запържили котлетите, добавете наситнен чесън и 4 супени лъжици брашно. Разтворете бульона в половин литър гореща вода и изсипете в тигана, който съдържа лук, чесън и брашно. Посолете. Не правете соса прекалено гъст.

Залейте котлетите с този сос, така че да са напълно потопени. Залейте с виното. Похлупете съда с капак или покрийте с фолио.

Печете 45 минути на 180 градуса. След това отстранете капака и печете още десет минути. Можете също да добавите смлян пипер към соса, ако желаете.

Поднесете с ориз, паста или картофено пюре като гарнитура към това ястие.

Готово!

Пожелаваме ви добър апетит!

Източник: За жената

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?