Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Синоптик от НИМХ потвърди ужасната новина за мощната стихия, която нахлува у нас
Синоптик от НИМХ потвърди ужасната новина за мощната стихия

Синоптик от НИМХ потвърди ужасната новина за мощната стихия, която нахлува у нас

През нощта увеличението на облачността от запад продължи и до сутринта обхване почти цялата страна, научи ko4.

Дъжд ще превали на места в Северозападна България. Вятърът временно ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°. Това съобщи Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитиран от Фокус.

Днес ще е предимно облачно, на много места – с превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад, като вечерта в Западна България ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще се задържи топло за сезона с максимални температури между 7° и 12°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи; вечерта ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще е предимно облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, предимно запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно с превалявания от сняг, под около 1300 метра – от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще започне да се усилва. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

В четвъртък ще бъде ветровито, с променлива облачност, сутринта все още е възможно да превалява слабо – предимно сняг. Температурите временно ще се понижат и преобладаващите минимални ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 5° и 10°.

В петък и събота облачността ще бъде променлива, по-често значителна в петък, когато на отделни места ще превали слаб дъжд. В петък сутринта вятърът временно ще отслабне и сутрешните температури ще останат сравнително ниски. През деня ще се усили вятърът от запад и дневните ще се повишават с 4-5 градуса.

В събота ще има повече и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността.

Блиц

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?